středa 31. ledna 2018

Chrastění kostí - Fiona Cummins

Autor: Fiona Cummins
Rok vydání: 2018
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 448

"Noční košili má o několik čísel větší, i tak se ale při svlékání zachytává o hrby, které na zádech být nemají. Umývá ji v podpaží, mezi nohama a kontroluje, jestli na kůži nemá proleženiny. Když skončí, přetáhne jí přes hlavu čistou noční košili a roztáhne závěsy. Přímo před okny ložnice je zastávka autobusu a on přihlíží, jak se sedadla zaplňují cestujícími."

Sériový vrah až do morku kostí.
Psychopat mnohem děsivější než Hannibal Lecter.
Plánoval dobře. Vede dva životy. V jednom je stejný jako kdokoli jiný. Ale v tom druhém je správcem morbidního muzea své rodiny.
Nyní nastal čas na rozšíření sbírky. Je připraven nasytit svou posedlost, a je na lovu. Jakey Frith a Clara Foyleová mají něco společného. Mají něco, co on potřebuje. Začíná děsivá hra na kočku a myš mezi hrozivým sběratelem, Jakeyho otcem a Ettou Fitzroyovou, utrápenou detektivkou, která náhlý příval únosů vyšetřuje.
Příběh knihy Chrastění kostí Fiony Cummins je zasazen do londýnské čtvrti Blackheath a zkoumá ten šev temnoty, který prochází námi všemi; zápas mezi světlem a stínem, vykoupením a pomstou.
Je to náhled do mysli psychopata. A je to také příběh o nevzdání se naděje ve chvíli, kdy se zdá, že veškerá naděje je již ztracena...

Fiona Cummins pracovala 6 let jako novinářka navolné noze a 12 let v bulváru Daily Mirror nejprve jako reportérka a později jako senior korespondentka. Její práce se objevily v mnoha mezinárodních publikacích, mj. The Times, The Sun, hello!, Sunday People, Mother &Baby, Woman, Sunday Mirror a Fabulous.
Absolvovala kurz romanopisectví na londýnské Faber Academy. Stát se spisovatelkou bylo jejím snem, který se splnil poté, co vyšla její prvotina Chrastění kostí.
Sesvou rodinou žije v Essexu.

Na přebalu knihy je napsáno, že se jedná o psychopata, jenž je děsivější než Hannibal Lecter. A já tedy můžu říct, že Hannibal je proti němu andílek. To, jak na mě působila celá kniha je naprosto hororový zážitek. Pokud jste rodič dítěte, budete mít u čtení nervy dvojnásobné, protože ten strach z toho, co se může stát a dít je naprosto neskutečný a přitom velmi reálný. Autorka totiž vykresluje všechny možné děsivé poruchy, které můžeme potkat v reálném životě.

Když budu upřímná, někdy jsem musela čtení ukončit a knihu zavřít. Měla jsem dost silné pocity úzkosti a obav. Ovšem touha vědět, kam vším tímto autorka směřuje byla silná, tudíž jsem Chrastění kostí zase rychle otevřela.
Fiona Cummins prokázala svou schopnost vtáhnout čtenáře do děje, přímo do postav tak, že cítí co prožívají. Jejich strach, agónii, stres nebo frustraci. Myslím si, že toto je největší síla příběhu.

"V době, kdy ji Noční pán přišel vyprázdnit kbelík, spala a on tak moc spěchal, že s ní nehýbal. Narovnal židli a zanechal sklenici mléka s prášky na spaní. Z kapsy vytáhl měkkého pleteného psa - před několika desetiletími ho upletla jeho žena, ale nikdy si s ním nikdo nehrál - a položil ho na podlahu..."

Chrastění kostí je svižný thriller a jeho čtivost ještě podporují krátké kapitoly. Je zde plno vynikajících postav, propracovaných. Etta Fitzroyová, která má motivaci a přehled, ale také depresi z toho, že nemá vlastní děti a její manželství krachuje. Pak je tady třeba Miles Foyle, který je považován za únosce své dcery nebo Erdman, který vzpomíná na dobu, kdy měl šťastné manželství.

Doufám, že tato kniha bude mít další díly, které budou u nás vydány, protože si myslím, že autorka má co nabídnout. I když jde o velmi obtížné téma, zvláště pro rodiče, autorka odvedla skvělou práci a její postavy nabývají reálných rozměrů. Působí jako skuteční lidé, kteří se snaží vypořádat s tím, co jim život přináší, ať už ti dobří nebo ti zlí. Jde o velmi inteligentní a dobře napsanou knihu o zločinech. Je to také napsané s ohledem na ty, kteří jsou zdravotně postižení, aniž by se tento obraz maloval jen v růžových barvách. Věřím, že si ji užijete aspoň tak, jako já.

Hvězdné hodnocení:


Děkuji nakladatelství Baronet za recenzní výtisk a koupit si jej můžete přímo tady.

Díky za přečtení a mějte se fajn!
Daramegan

3 komentáře:

  1. Dovolte mi, abych vám představil LE-MERIDIAN FUNDING SERVICES. Jsme přímo do čistého úvěru a financování projektů z hlediska investic. Poskytujeme finanční řešení soukromým / společnostem hledajícím přístup k finančním prostředkům na kapitálových trzích, tj. Ropu a zemní plyn, nemovitosti, obnovitelné zdroje energie, léčiva, zdravotnictví, dopravu, stavebnictví, hotely a atd. Můžeme financovat až 900 000 000 000 dolarů ( Devět set milionů dolarů) v jakémkoli regionu světa, pokud bude na projektech zaručena návratnost investic ve výši 1,9%.
    Le-Meridian financování.
    Email Kontakt info@lemeridianfds.com
    WhatsApp ... + 19893943740.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj pán / pani Máte finančné problémy? Už sa nemusíte báť, pôžička vám môže pomôcť! Máte online: - Osobné a komerčné pôžičky - Úvery na bývanie - Úvery na vozidlá - Spätné získavanie úverov - Investičné pôžičky Moja finančná kapacita je 5 000 až 8 000 000 s úrokovou sadzbou 3%. Požadované pôžičky sa získajú do 48 hodín od podania žiadosti. pre viac informácií prosím kontaktujte moju adresu Mail: Peterheymannloanoffer@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  3. Veľmi by som odporučil služby pána Benjamina akejkoľvek osobe, ktorá potrebuje finančnú pomoc, a budú vás informovať o ďalších vysokých adresároch. Ešte raz chválim seba a vašich zamestnancov za mimoriadny servis a zákaznícky servis, pretože to je pre vašu spoločnosť veľký prínos a príjemný zážitok pre zákazníkov, ako som ja. Prajem vám všetko najlepšie do budúcnosti. Pán Benjamin je najlepším spôsobom, ako získať ľahkú pôžičku, tu je e-mail .. / Lfdsloans@outlook.com alebo sa porozprávajte s pánom Benjaminom na WhatsApp Via_ + 1-989-394-3740 Ďakujeme Vy, že ste mi v úprimnom srdci znova pomohli s pôžičkou, som navždy vďačný.

    OdpovědětVymazat