pondělí 7. března 2016

Knižní přírůstky z veletrhu, recenzní výtisk a výhra :)

Ahoj,
v sobotu nastal den D a já využila lístky, které jsem vyhrála u nakladatelství Domina a s Channach vyrazila na Černou louku na výstaviště.
Přišly jsme právě včas, protože nebylo moc lidí. Tudíž jsme vše mohly pořádně prozkoumat. Nejvíce jsme se zdržely u stánků Knižního vesmíru, Euromedii, Domina a Fantom Printu.
Za senzaci toho dne považujeme nahánění spisovatelky Jany Richterová, kdy jsme s jejím manželem hledaly menší ženu v šedo-červeném oblečení s brýlemi, aby nám mohla podepsat knihu :D

Fotky celkově z veletrhu nemám, já byla konsternována čistě stánky, takže tady máte mé nové úlovky. :)

Nejdříve začnu fotkou, na které vidíte záložky, brožurky a hlavně 2 placky, které jsou naprosto dokonalé. :) "Teď ne, čtu si" a "My bookshelf is my boyfriend". Tu první si asi přilepím doma na čelo :D


A nyní už jdeme na knihy, které jsem ulovila na veletrhu.

Zahrada: Sféra
Autorka Jana Richterová - mimochodem, má bývalá sousedka, když jsem ještě bydlela s rodiči v Opavě. :) Bydlela asi o 4 baráky dál na stejné ulici. :))
Anotace: Román Zahrada je svěží, čtivý příběh na pomezí fantasy a magického realismu, jenž především pobaví a potěší. Vizuálně bohatá kniha o skupině mladých městských lidí, v níž je jako v rozmarném koktejlu namícháno v tom správném poměru tajemno, téměř detektivní napětí, hororové obrazy, samozřejmě nezbytná ingredience romantických vztahů, vše navíc zakápnuté trochou osobitého humoru.


Sršen
Vita Jamborová a Dušan Mrekaj
Anotace: Ve slovenské vesničce Mlynky plyne život svým poklidným, ustáleným rytmem - až do chvíle, kdy po nečekaném útoku sršňů zemře mladý muž. Policie vede vyšetřování jako nešťastnou náhodu, jenže záhy se do případu vloží místní pošťák Peter, bývalý policista a přítel zemřelého. Začne vyšetřovat na vlastní pěst, a jak postupně rozmotává klubíčko zdánlivě nesouvisejících dohadů, uvědomí si, že ho stopy zavádějí hluboko do minulosti vesnice. A ta má i své temné stránky, o nichž zatím neměl ani tušení. Protože na vesnici sice mohou všichni vědět všechno, existují tu veřejná tajemství, ale i taková, která nesmějí překročit práh domu a ututlají se stůj co stůj. I do nich bude muset Peter nahlédnout - a dozvědět se mnohem víc, než by vědět chtěl… Čtivý detektivní příběh okořeněný věrohodnou psychologií postav i lehkým spisovatelským stylem. „Co když spletitá síť tajemství je tak velká a těžká, že přetrhnutí jednoho vlákna spustí řetězovou reakci a osvobozená pravda vyplave na povrch?“


Alice v říši divů (a taky před zrcadlem)
Sarai Walker
Anotace: Tento neobyčejný román vytváří nový subžánr: staví na hlavu Bridget Jonesovou, Sex ve městě i všechny ostatní podobné knihy.
Alice Bluma Kettleová je externí redaktorkou časopisu pro teenagery a šetří na operaci, po které konečně zhubne. Je tímto úkolem posedlá, v průběhu let se z jeho naplnění stala až chorobná posedlost. Bluma své otylé tělo nesnáší, viní ho ze všech proher, a s vidinou šťastných zítřků nakupuje šaty pro své budoucí, štíhlé a šťastné já.
Když už je vytoužený cíl na dosah, začnou se kolem Blumy dít podivné věci, které odvedou její pozornost docela jinam. Vírem událostí je vtažena do temného světa tajemné Jennifer, která se rafinovaně a dosti krutě mstí mužům za násilí či bezpráví, jehož se dopustili na ženách. Bluma je zpočátku neúčastným pozorovatelem, který pasivně, ač s lehkým úžasem, přijímá všechny podivnosti kolem sebe. Teprve když tento nový svět začne prorůstat do jejího soukromí a donutí ji hrábnout si až na dno sil, Bluma pochopí, že pokud chce být někdy šťastná, musí se přestat poměřovat podle pravidel, která jí celý život nastavovala pokřivené zrcadlo.
Alice v říši divů je přiznanou parafrází Alenky – i tato hrdinka užasle přichází do netušeného světa plného podivných postav. Rozdíl však spočívá v tom, že v této knize ten podivný svět poznáváme. Denně se v něm pohybujeme, a tak jsme ty podivnosti mnohdy přijali za samozřejmost. Blumina dramatická cesta ústí v závěr, který je naprostým protikladem obvyklých konců v tomto žánru. Bluma totiž zjišťuje, že člověk může být "celý", i když nenašel (a nehledá!) svou druhou polovinu.

No a to je z veletrhu vše :D Říkáte si nic moc? Ono tam byla spousta knih, které bych chtěla, ale musel jsem hodně selektovat, jinak bych tam nechala balík.
Zpáteční cestou k autu jsme ovšem navštívily Levné knihy. :D Takže jsem si opět udělala radost. A to těmato:

Milujte se s otevřenýma očima
Jorge Bucay
Anotace: Román dvou španělských psychoterapeutů se zabývá láskou a partnerstvím, což autoři demonstrují na příběhu náhodného setkání muže a ženy v elektronické poště.
On, ona a počítač - to je ústřední trojice této knihy. K Robertovi, právě zápasícímu s nefungujícím vztahem, se omylem dostane email terapeutky Laury, rozebírající s kolegou psychologii lásky. Jelikož v jejích zprávách nachází Robert odpověď na své otázky, rozhodne se pod falešnou identitou udržovat s pisatelkou písemný a později i osobní kontakt, vedoucí až k zajímavému rozuzlení. Partnerská terapie v románovém provedení.

Posedlost
Katherine Howeová
Anotace: V posledním ročníku Akademie svaté Jany v Danversu v Massachusetts to pořádně vře. Studentky se připravují na pohovory na vysoké školy, soupeří o to, která z nich skončí jako nejlepší absolventka ročníku, prožívají první lásky. Všichni očekávají, že dívky velký tlak zvládnou. Jenže se mýlí.
Nekorunovaná školní královna se uprostřed hodiny zhroutí s podivnými křečemi a tikem. Lékařská záhada. Nemoc se ale vzápětí rozšíří a brzy už začíná stejnými symptomy trpět stále víc studentek exkluzivní dívčí střední školy. Mají křeče, ztrácejí vlasy, dostávají prudké záchvaty kašle. Školu svaté Anny zachvátí panika, šíří se klepy a dohady, propuká hysterie.
Případu se brzy chytnou média a vypuká horečnatá snaha odhalit příčinu potíží studentek. Může za to očkování? Znečištění životního prostředí? Stres? Nebo to snad dívky jen předstírají? Jedině Colleen, která pracuje na zvláštním projektu o čarodějnických procesech v Salemu, si uvědomuje zvláštní shodu okolností. Jejich město se kdysi dávno jmenovalo Salem, a už před třemi sty lety tu skupina děvčat trpěla podobnými příznaky..

Pátrání
Monica Kristensen
Anotace: V hlavním městě Špicberků panuje v období polární noci zdánlivý klid. Pod rouškou tmy se tu však dějí mnohé nepravosti: pašování alkoholu, vybíjení sobích stád, manželské hádky a nevěra… Dokonce i v místní školce se dějí podivné věci. Děti se ztrácejí a zase objevují a personál školky marně pátrá, kam mizejí. Jednoho dne dojde k tomu, čeho se všichni obávali – pětiletá holčička Ella zmizí, ale zpět už se nevrátí. Začíná zoufalé hledání – v mrazu a tmě polární noci nemá Ella velkou šanci na přežití. Její stopy vedou do hlubin uzavřených a velmi nebezpečných důlních šachet. Knut Fjeld a jeho kolegové z hejtmanství nasadí všechny síly, aby holčičku našli, než bude pozdě.

Tak a protože bych si nerada zahlcovala blog více články s přírůstky, tak sem přidám i jednu výhru a recenzní výtisk.
Tou výhrou je kniha Petra Prouzy - Život střídá smrt z nakladatelství Šulc-Švar
Anotace: Psychologický román o mladém manželském páru nemilosrdně postiženém smrtelnou nemocí ženy. 
Zápas o prodloužení ženina normálního, či ještě snesitelného života, svádějí oba manželé společně. Autor se však soustřeďuje především na trýznivou situaci muže, na jeho praktické starosti a vyčerpávající boj s pocity beznaděje. Psychologii umírající ženy, matky dvou dětí, se autor záměrně vyhýbá.

A pod recenzním výtiskem se skrývá kniha od nakladatelství Baronet.
Amanda Quick
Tajné sestry
Anotace: Madeline a Daphne si byly kdysi blízké jako sestry – dokud je nerozdělilo tajemství, které by je teď mohlo přivést do hrobu...
Znaly jeho jméno, jméno muže, který brutálně napadl dvanáctiletou Madeline v hotelu její babičky. Myslely si, že znají i jeho osud. Že už jim nikdy nebude moci ublížit... Přesto už jejich životy nikdy nebudou stejné...
Madeline se vrací do Washingtonu po záhadné smrti své babičky. A ve starém, opuštěném hotelu – v místě, jež už nikdy nechtěla spatřit – obsahují poslední slova umírajícího muže varování: tajemství, o němž se s Daphne domnívaly, že je pohřbené navěky, bylo odhaleno. Nyní, po téměř dvaceti letech, musí Madeline a Daphne opět spojit své síly. Madeline nedůvěřuje policii, a tak zavolá Jacka Raynera, odborníka na bezpečnost. Navzdory tajemstvím a záhadám, jež ho obklopují, je Jack jediný, komu může věřit.
Spolu s Jackovým bratrem Abem uzavřou čtyři mladí lidé spojenectví proti vrahovi, který se nezastaví před ničím, aby skryl pravdu... 

A to je pro dnešní den vše. Když to shrnu, tak knih je požehnaně, času málo, ale mám velkou "výhodu". Angína na mne zaútočila plnou silou, jen ležím a čtu. Aspoň mne nic neruší. Celé dny v pyžamu. :D

Tak co říkáte na mé úlovky? Upoutala Vás nějaká? Budu se těšit na komentáře. :)

Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat