sobota 12. března 2016

Kletba osudu - Tereza Mikulová

Autor: Tereza Mikulová
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Má kniha.cz
Počet stran: 52

"To místo bylo jako ve snu. Pozorovala jsem okolí kolem sebe a nestačila jsem zatajovat dech úžasem nad tou nádherou. Ty zářivé tyrkysové stromy vypadaly, jakoby mě pozorovaly a chtěly mi ublížit, přestože bych se jich nejraději dotkla a láskyplně je objala."

Také jste jako malé děti milovaly pohádky A co ta o Šípkové Růžence? Co kdybychom vám řekli, že se něco podobného stalo ve skutečném světě, věřili byste nám? Že ne? No, tak to si přečtěte tento příběh...
V den, kdy má Fran oslavit své osmnácté narozeniny, se píchne do prstu. Nikoliv však omylem, nýbrž úmyslně. V tom okamžiku se u ní projeví kletba, kterou na ni uvrhla nevlastní sestra její matky. Její tělo však neusne a stane se něco, co by asi nikdo nečekal... Velmi zajímavý a neobvyklý příběh, který je žánrově řazen do fantasy, dokáže vtáhnout každého z vás.

Rozhodla jsem se Vám představit příběh mladé autorky Terezy Mikulové. Jedná se o fantasy žánr, který vás vtáhne do jiné říše.
Seznámíme se s Fran, s dívkou, která má právě 18 let a díky své zlé tetě, která na ni uvrhla kletbu, ji můžeme srovnávat s Šípkovou Růženkou. Ovšem, ona se píchne účelově, aby dokázala kletbu prolomit. A tak upadne do spánku a ocitá se úplně v jiném světě a její tělo obývá najednou někdo jiný...

Protože mám ráda fantasy, asi nejvíc, ze všech žánrů, tak musím zdůraznit, že se mi námět příběhu moc líbil. Trochu mi to připomínalo kouzelný svět Férie, víl a když se tam objevil jednorožec, byla jsem nadšená. :)
Povídka je krátká, má 52 stan, takže je to spíše jednohubka, žádné hloubání, jak to dopadne. Všechno se odvíjí před očima v rychlém a svižném tempu. Možná bych ji více rozvedla, viděla jsem v ní možnost rozkvětu, potenciál. :) Ale poslední věta v knize vás možná o něčem přesvědčí... :)

Četla jsem na tento příběh jen jednu "recenzi", respektive komentář na databázi knih, kde uživatelka zmiňuje, že to bylo strašné a nemělo to hlavu ani patu a já s tím nesouhlasím. Příběh je jednoznačný, řeší se tam vše, co má a vyřeší se to, jak chce autorka.

I když některé slovní obraty mi přišly trochu nešikovné, nešly mi přes pusu, tak i přesto to bylo příjemné oddychové čtení. Určitě toho času nelituji a myslím, že nebudete ani vy.
Každopádně, pokud chcete zjistit na vlastní kůži jaký je tento příběh, jestli se vám to líbit bude a zároveň chcete podpořit českou literární scénu, tak si můžete tento příběh zakoupit za pár korun na těchto stránkách:
Alza.cz
Palmknihy
Má kniha.cz

Dávám vám na výběr, podle toho, kde jste zaregistrovaní. :)
Až si to přečtete, dejte mi vědět, jestli se mnou souhlasíte nebo ne. :)

Je to ideální příběh pro vaše dcery, pro začínají fantasy milovníky a pro každou holku a ženu, aby si odpočinuly. :)
Děkuji autorce Terezce za poslání ebooku! :)

Daramegan




Žádné komentáře:

Okomentovat