pondělí 21. září 2015

Hodná holka - Mary Kubica

Autor: Mary Kubica
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: BETA Dobrovský
Originální název: The Good Girl
Počet stran: 352

Nejdříve si dáme oficiální anotaci z databazeknih.cz
Napínavý a strhující thriller Hodná holka je překvapivý literární debut, který odhaluje, že ani v dokonalé rodině není nic takové, jak to na první pohled vypadá...
Rozhodla se však jít svou vlastní cestou a stala se učitelkou na obyčejné státní škole. Jednoho večera se vypravila do baru, kde se měla sejít se svým příležitostným přítelem, ale když on na schůzku nedorazí, odchází s tajuplným cizím mužem. Colin Thatcher jí zpočátku připadá jako ideální kandidát pro vztah na jednu noc, ale záhy se ukáže, že když souhlasila, že s ním půjde domů, udělala největší chybu svého života.
Colin měl za úkol Miu unést a předat ji svému zaměstnavateli, který ji hodlal použít k vymáhání výkupného. Ale celý plán se radikálně změní v okamžiku, kdy se Colin rozhodne Miu místo toho ukrýt v odlehlé chatě v hlubokých lesích, kde ji nenajde ani policie, ani nelítostní zločinci, kteří si ho najali. Miina matka Eve a detektiv Gabe Hoffman jsou ochotni udělat cokoli, aby Miu našli, ale nikdo z nich netuší, že emocionální zmatky, které vypjatá situace vyvolá, nakonec život celé rodiny doslova roztrhají na cucky.

                                                            zdroj obrázku


Můj názor:
Někdy si říkám, že má chuť si přečíst něco milého, někdy potřebuji pořádný krvák a někdy potřebuji něco z psychologie.. A tohle byla kniha, o které jsem neměla páru, jestli splní mé podmínky, ovšem překvapila a splnila.
Atmosféra byla skvěle vybarvena, kdy se mísily pocity strachu s pocitem klidu a míru.

Ve chvíli, kdy se Mia ztratí, si autorka pohrála s charaktery postav. Jelikož tam vidíme, jak reagují lidé, kteří ji mají rádi a tím pádem se o ni strachují a také reakce těch, kterým na ni nezáleží a jak se s nastalou situací poperou oni.
Jak dokáže něco, co se vám "nikdy" nemůže stát oživit tak, abyste měli pocit, že jste ve středu dění a přesně víte, co se komu odehrává v mysli. I když... Ne všechno je hned jasné.

                                                                    zdroj obrázku

Moc se mi líbilo to, jak Mia, když byla unesena, prožívala dny s jejím věznitelem. Probírají se zde psychologické věci, nenáročnou formou, ale když se na to podíváte s odstupem, tak ano, je to tak a posléze vám to dojde. Tak jako mi.
Jaký vliv přátelé, rodina, zvířata, cizí lidé a odkazy můžou mít na náš osobní vývoj a růst.. To je zde velmi hezky popsáno, v příběhu, který opravdu stojí za přečtení.

Pokud budete mít možnost se ke knížce dostat, určitě ji otevřete :)

Přeji krásný večer a komentáře přijímám s otevřenou náručí :)

Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat