středa 31. května 2017

Knižní úlovky

Ahoj přátelé,

dneska vám představím I. část knižních úlovků, které jsem dostala k recenzi od Albatrosmedia.cz.
Bylo to docela dost kousků, proto jsem se rozhodla to rozložit do dvou článků, aby toho nebylo příliš mnoho dohromady.

Všechny kousky jsem si vybírala sama, protože jsem o nich buď četla, že stojí za to, líbila se mi anotace nebo mě upoutala obálka. :-) Takže důvody jsou jasné.

Dvůr trnů a růží - Sarah J. Maasová



O této knize jsem toho slyšela hodně. Každý čtenář je naprosto uchvácen, takže jsem zvědavá, zda budu i já. :-)
Anotace:
žasný a mrazivý příběh na motivy příběhu Krásky a Zvířete. Když devatenáctiletá lovkyně Feyre zabije v lese vlka, odvleče ji podivný tvor do svého doupěte, které se ukáže být jiným světem. Tam zjišťuje, že únosce není zvíře, ale Tamlin – jedna z nesmrtelných bytostí, které kdysi vládly světu. Nenávist se postupně mění v lásku a Feyre musí přijít na způsob, jak zachránit tajuplný svět i svého únosce.

Další kousek, Země příběhů a Kouzelné přání od Chrise Colfera.


U této knihy mě jako první zlákala obálka, protože je naprosto krásná, přímo do očí bijící. Navíc, když jsem u kamarádky slyšela jen samou chválu, výběr byl jasný.
Anotace:
Zazvonil zvonec a pohádky je konec… Ale jak to vlastně bylo dál? Když kouzelná kniha přenese dvojčata Alex a Connera na záhadné místo, netuší, že se jim právě splnil sen všech dětí. Ocitli se v zemi pohádkových příběhů! Brána do světa lidí se ale uzavřela a vypadá to, že není cesty zpět. Čeká je neuvěřitelné dobrodružství plné překvapení, kouzel a setkání s postavami, které znají z pohádek. Nepůjde však jen o setkání milá a příjemná. Boj dobra se zlem totiž nikdy neskončil…

Třetí v řadě je Les sebevrahů Aokigahara od Jeremyho Batese.


Tady nebylo proč váhat. Anotace je velmi lákavá, posuďte sami.
Anotace:
Strhující hororový román, ve kterém se jednoduchá exkurze do míst kde „údajně“ straší, promění v noční můru, když lidé začnou umírat nápadně nepřirozeným způsobem.
I když se jedná o horor, je autorův přístup k příběhu velmi promyšlený, postupně vytváří napětí a zneklidňující prostředí. Nikdo si není jistý tím, zda neviditelný padouch je člověk, nebo zjevení, či zda jsou prostě oběťmi nešťastných okolností.

Předposlední kousek je Po zemi bloudím dál od Rae Carsonové. 


Tady to bylo jak kvůli obálky, tak anotace.Už první věta v anotaci mě zaujala, takže jsem se dvakrát rozmýšlet nemusela.
Anotace:
Lee Westfallová dokáže kolem sebe vycítit zlato. Zlaté žíly hluboko v zemi, malé valounky v proudu řeky. Díky tomu dokáže uživit svou rodinu i během třeskutých zim. Zlato pro ni znamená teplo, život a domov, dokud se neobjeví muž, který chce její dar zneužít pro sebe. Když ji připraví úplně o všechno, uteče Lee do Kalifornie. Kde jinde může dívka s magickými schopnostmi hledat útočiště, než ve městě, v němž bylo právě objeveno zlato?

A posledním kouskem, který vám dnes představím je Mrazivý oheň od Amandy Hockingové.


U této vyhrála obálka na plné čáře. Působí na mě takovým dojmem, že ji musím číst. :-)
Anotace:
Bryn Avenová mezi Kaniny nikdy tak úplně nezapadala. Díky svým blond vlasům a modrým očím se vždy cítila jako outsider s nečistou krví neschopná si získat respekt a postavení. Ale je odhodlaná prokázat svou loajalitu království, které miluje. Jejím snem je stát se členkou elitní královské gardy a nic jí nesmí stát v cestě... ani city, které chová ke svému šéfovi, Ridleymu Dresdenovi. Jakýkoli vztah mezi nimi je naprosto vyloučený, ale Bryn si nemůže pomoct. A začíná mít pocit, že i on k ní něco cítí. Mezitím na království někdo zaútočí, to prověří Bryninu sílu jako nikdy předtím. Konečně má příležitost konfrontovat Konstantina Blacka, zrádce, který se před pěti lety pokusil zavraždit krále. Jen Bryn ho může zastavit, ale riskne vše, jen aby ochránila království, které ji není ochotno přijmout takovou, jaká ve skutečnosti je?

A to je tedy, pro tuto chvíli, všechno. Další úlovky zkusím sepsat ještě tento týden a určitě se máte ještě na co těšit.

Každopádně mě zajímá, co říkáte na můj výběr? Líbí? Četli jste něco? 
Těším se na komentáře!

Mějte se krásně, užívejte letní dny!
Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat