pondělí 9. července 2018

Krvavý jasmín - Leandra Sold

Autor: Leandra Sold
Nakladatelství: Martin Koláček - E-knihy jedou
Rok vydání: 2018

"Přestože jsem se Diane snažila přesvědčit, aby zůstala přes noc, odmítla mě se slovy, že by ji rodiče zabili. Nedovedu si představit, že by jí reverend White nebo snad Cindy zkřivili, byť jen vlásek, ale doprovodím ji na letiště, kde se s ní rozloučím. Když zmizí za stěnami terminálu, cítím se najednou hrozně osaměle a uvědomím si, že je mi zima. Rozhlédnu se kolem sebe a posadím se na nejbližší volnou lavičku, složím hlavu do dlaní a snažím se nemyslet na NĚJ."

Poté, co Yasminne odhalí Danielovu 13. komnatu, ztrácí v něj důvěru a není si jistá, zda jsou jeho city k ní skutečné. Pocit zrady je odcizí a ona se uchyluje do matčina bytu. Jenže ani tady se necítí být chtěná. Z letargie, do níž postupně upadá, ji vytrhne až příjezd Diane, která bude v New Yorku studovat vysokou školu. Kromě staré přítelkyně se objevuje také Aidan, který se zajímá víc o vlastní potřeby a touhy, než o Diane, kterou má chránit. Nakonec je to však sama Yasminne, kvůli které je život její přítelkyně v bezprostředním ohrožení.

Třetí díl této série, je odhalením všech dosud skrytých tajemství a že jsou opravdu ohromující. Čeká vás napětí, akce, humor, láska, ale i slzy. Krvavý jasmín vám odpoví na všechny vaše otázky, ale nevím, zda budete spokojeni. Každopádně do děje všechno zapadá jako dílky do puzzle. A budete se bavit od začátku až do konce.

Yasminne dospěla a stala se nebojácnou, neohroženou bojovnicí. Sice byly chvíle, kdy ji to pár okamžiků trvalo než se rozhodla a málem přišla o svůj vlastní život, ale když se vzpamatovala, nikdo na ni neměl. Její srdce se rozhodlo správně, je šťastná, zamilovaná a spokojená. Když nám autorka v druhém díle vrátila milujícího i nenáviděného Daniela a stal se z něj její ochránce a milující partner, tak jsem si říkala, že ve třetím díle už budou bok po boku bojovat proti celému světu. Každopádně rozuzlení celého příběhu, které se postupně odhalovalo za každou stránkou, mě velice překvapil. A musím uznat, že jsem byla velice rozhořčena, protože jsem chtěla jiný konec, měl tam být jiný konec a s tímhle jsem se ještě ani po několika dnech nesmířila. Jako by nic nebyla pravda a nikdo v celém světě nebyl pravdomluvný.

"Lilie bílá, symbol čistoty
lapená hříchem, padne v plen temnoty.
S ohnivým mečem, však zůstává spjata,
touží být k němu zpět v náručí vzata.
Čekat má útrpně, celá staletí,
než lilie získá zpět ohnivé objetí..."

V tomto díle se nám vrátí i lidské postavy z prvního dílu a to konkrétně Diane. Myslím, že je trochu málo překvapená, když zjistí celou pravdu o tom, kdo Yasminne je a odkud pochází. Usměrňuje to fakt, že pochází z věřící rodiny, ale i tak se nelekne ani démonů ani jiných zlých bytostí, dokonce některým fandí. Jinak je velmi milá a chápající kamarádka, na kterou se Yasminne může kdykoliv obrátit. Velkou bombou, a to jsem opravdu nevěřila vlastním očím, je další postava, která se objeví živá. Sice se ukáže až na konci příběhu a jen na kratičký okamžik, ale všechno změní a tím si zaslouží mou nenávist.

Opět se zde nezastavíte ve čtení, nevydechnete ani na jedné stránce, protože se pořád něco děje. Děj je srozumitelný, i když je tam spousta mýtů, variant, jak celý svět vznikl a jmen řeckých bohů, neměla jsem problém se orientovat. Kapitoly mi někdy přišly příliš krátké, useklo se to uprostřed dne a další hned navazovala na stejném místě, což mi trochu vadilo a kazilo to dojem z napjaté situace. Každým dílem ale příběh gradoval, celkově musím říct, že je to opravdu velmi povedená série.

Svět nadpřirozena a jeho tématika je velmi oblíbená a tuto sérii doporučuji všem věkovým kategoriím, protože je jedno, kolik vám je let, pokud tento žánr máte rádi, bude se vám Jasmín líbit od první strany až po tu poslední.

Hvězdné hodnocení:


Děkuji autorce, Leandra Sold, za recenzní ebook a knihu si můžete pořídit třeba tady.

Díky za přečtení a mějte se fajn!
Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat