pátek 12. října 2018

Postýlková sbírka pohádek - Disney

Autor: Disney - kolektiv
Nakladatelství: Egmont
Rok vydání: 2018
Počet stran: 304

"Lvi honem běželi na místo, odkud se hlásek ozval. Našli vchod do jeskyně, ale ten byl skoro úplně zasypaný. Ze skal se uvolnilo kamení, zavalilo vstup a uvěznilo lvíče uvnitř! Lvi usilovně hrabali a hrabali a nakonec se jim podařilo kamení odklidit."



Nechte si vyprávět pohádky o vašich oblíbených hrdinech ze známých animovaných pohádek a filmů! Vydejte se tábořit s partou z Příběhu hraček, prožijte noc s lvíčkem Simbou ve Lví zemi a vyrazte na tajnou misi s Burákem a Bleskem! Tato nádherná sbírka pohádek potěší každého malého milovníka dobrých příběhů, než půjde na kutě.


Postýlková sbírka pohádek je pro děti od čtyř let, ale pokud jste tak, jako já, milovali kouzelné postavičky Disney, tak věřte, že i v dospělém věku si tohle čtení užijete na sto procent. Díky známým postavičkám, krásným ilustracím a velmi pěkným příběhům, jsem se cítila jako malá holka, která si potají čte pod peřinou s baterkou v ruce.







Kniha je bohatě ilustrovaná a proto působí "masivním" dojmem. Ovšem příběhy v ní jsou krátké, písmo velké a čtení jednoho takového příběhu mi zabralo cca 5 minut. Jak už má kniha v názvu, je opravdu ideální pro čtení před spaním. Postýlková sbírka pohádek obsahuje 19 příběhů, kde mi většina hlavních hrdinů byla známa, ale našla jsem jednoho, o kterém jsem neměla ani tušení, že je z dílny Walta Disneye. Takže i mne čekalo při čtení překvapení.

"Když se Mickey druhý den ráno probudil, štěně bylo pryč. Mickey ho hledal v ložnici, v koupelně i v kuchyni, ale nikde ho nenašel. "Třeba je dole," pomyslel si a sešel po schodech do obchodu. tam bylo všechno vzhůru nohama! Po podlaze se válely knihy, papíry a vysypané květináče. Ale štěňátko nikde."


Další věc, která se mi líbila a beru ji za velký plus, tak jsou situace a nápady, které se v příbězích dějí. Nenajdete zde klasické verze 101 Dalmatinů nebo Dumba, naopak se ústředním postavám stávají věci, které se jim ještě nestaly. Takže se nemusíte bát toho, že byste tyto pohádky znaly. Neznáte je! :-)


Líbí se mi, jak je celá kniha Postýlková sbírka pohádek pojatá. Od přebalu, až po papír, který je příjemný, křídový, tvrdší než klasické. Působí to dojmem exkluzivnosti a pokud tuto knihu koupíte svým dětem, budou mít pocit, že drží v ruce poklad.

Většina dětských knih, které mi touto dobou přijdou pod ruku jsou dobré, hezké, barevné a tak dále. Ale tato Postýlková sbírka pohádek je tak nějak lepší. Nejen svými hrdiny, které jsem milovala a mám k nim citový vztah, ale také tím, jak vypadá. Je to i pro mě něco luxusního, co se nebude jen tak válet v knihovně, ale bude mít čestné místo na mé soukromé výstavce. :-)

Pokud jste jako malí měli rádi postavičky Mickeyho, Dumba, Dalmatiny, nebo i později Auta, Nema či Aristokratky kočky, rozhodně se po této knize podívejte. Nesmí chybět v žádné pořádné sbírce Disneyovských hrdinů! :-)

Hvězdné hodnocení:


Za recenzní výtisk děkuji vydavatelství Albatrosmedia.cz, kde si knihu Postýlková sbírka pohádek můžete zakoupit.

Díky za přečtení a mějte se fajn!
Daramegan

1 komentář:

  1. Dobrý den, mohla byste mi sepsat nebo vyfotit seznam uvedených pohádek v této knížce? Děkuji, s pozdravem, Bára

    OdpovědětVymazat