pátek 16. listopadu 2018

Stesk po krvi - Dario Correnti

Autor: Dario Correnti
Nakladatelství: Host
Počet stran: 460
Rok vydání: 2018 

„Lehne si do postele a přikryje se až po bradu, ale ještě se jí nechce zhasínat světlo. Možná nechá zapnutou lampičku. Víc než skutečné temnoty se bojí tmy. Protože tma je něco, co zná, ale opravdová temnota ještě ne. Vždycky jí unikala z dosahu, i když vedle ní žila.Bude jeho pohled neproniknutelný, nebo smutný? Bude se tvářit vlídně, nebo odtažitě? A jak se na něj bude dívat ona? Tato otázka ji děsí ze všeho nejvíc. Měla by se k vrahům pociťovat spíš nenávist, nebo soucit? A kým je tváří v tvář tomu zlu ona? Dřív bývala oběť, tečka. Teď už ne. Teď je z ní někdo, kdo chce o zlu vyprávět. Ale má to dělat s odstupem, nebo se soucitem? A s jak velkým soucitem?“

Z propasti času se vynořil nemilosrdný vrah a žádná žena před ním není v bezpečí.
Městečkem v severní Itálii otřese řada brutálních vražd. Mrtvoly zavražděných žen jsou zohavené, vykazují známky kanibalismu, nedaleko nich leží jehly uspořádané jako při magickém rituálu a na místě činu se pokaždé objeví tajemný krvavý nápis.
Zatímco policie sleduje falešnou stopu a nepolapitelný vrah znovu udeří, případu se začnou věnovat dva novináři: zkušený matador Marco Besana, jemuž hrozí předčasná penze, a praktikantka Ilaria Pittiová, která je kolegům v redakci kvůli své nešikovnosti jen pro smích.
Spojuje oběti něco víc než jen to, že to jsou ženy? A co je pojí se sériovým vrahem, který zemřel před více než sto lety?
Na venkově bují pokrytectví i podezřívavost a novinářské prostředí je prosyceno závistí a hořkostí. Marco a Ilaria jsou však odhodlaní vytrvat a odhalit vraha za každou cenu.

Celou recenzi si můžete přečíst na portále Chrudimka.cz
! ZDE !



Žádné komentáře:

Okomentovat