pátek 9. listopadu 2018

Milá Bridget, chci tě - Penelope Ward, Vi Keeland

Autor: Penelope Ward, Vi Keeland
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2018
Počet stran: 304

"Ještě než odkráčel, jeho pohled se zastavil na hromádce špinavého oblečení, kterou jsem před koupelí nechala na zemi. "Vidím, že v tom zas jedeš."
"Cože?!
"Neměníš si kalhotky každý den. Je sobota. A ty sis sundala středeční." A už jsou tu zase ty zpropadené kalhotky.
"Nevšímám si, jaké vyndám ze šuplíku. Prostě jsem si ráno vzala tyhle." Zkřížila jsem ruce a prohlásila: "A víš co? Ve svém vlastním domě nemusím nic takového vysvětlovat!"
"V klidu, Bridget. Jen si z tebe utahuju. Vezmi si nějaké čisté kalhotky, jakýkoliv den chceš, a zastav se v kuchyni na čaj."

Milá Bridget,
píšu ti tenhle dopis, protože je dost nepravděpodobné,
že bych někdy sebral odvahu říct ti to do očí.
Takže tady to je.
Vůbec se k sobě nehodíme. Ty jsi spořádaná svobodná matka, 
co to má v hlavě srovnané. Já jsem jen nezodpovědný doktůrek z Anglie,
co tu ve městě působí jenom dočasně a žije v tvojí přestavěné garáži,
než se zase vrátí domů.
Jenže se tu vyskytla taková věc... z nějakého pitomého důvodu 
na tebe prostě nedokážu přestat myslet, a to v dost nevhodných
souvislostech.
Chci tě.
Jediný důvod, proč ti to teď píšu, je, že si nemyslím,
že je to jednostranné. Všiml jsem si, jak se na mě díváš.
Asi působíme dost trapně, když po sobě házíme neslušnými vtípky,
ale to, že mě přitahuješ, žádný vtip není.
Simon

Penelope Ward patří s miliony prodanými knihami mezi nejprodávanější autorky podle žebříčků New York Times či USA Today, v žebříčku Wall Street Journal dokonce dosáhla na první místo. Penelope se několik let živila coby moderátorka televizních zpráv, než změnila profesi, aby se mohla více věnovat své rodině. Vyrostla v Bostonu s pěti staršími bratry. Ráda čte romány ze žánru new adult, miluje kávu, často si přes mobil píše se svou kamarádkou a občasnou spoluautorkou Vi Keelnad a víkendy tráví s rodinou a přáteli. Se svým manželem a dětmi žije v Rhode Islandu.

Vi Keelnad patří mezi nejprodávanější autorky podle USA Today a její romány se umístily na první příčce žebříčků New York Times a Wall Street Journal. Prodala miliony knih, její romány jsou pravidelně řazeny mezi bestsellery a jsou překládány do více než dvaceti jazyků. bydlí v New Yorku, kde šťastně žije se svými třemi dětmi a po boku muže, jehož potkala ve svých šesti letech.

Kniha Milá Bridget, chci tě je nenáročné čtení, které vás pobaví, ale zároveň donutí zamyslet se. Život není černobílý a někdy opravdu zapomínáme, že škála barev je hodně velká a vtip společně s nadhledem by měli být nutnou součástí našich životů.

Bridget je ovdovělá matka v nejlepších letech. Pracuje jako zdravotní sestra a vychovává malého syna. Její život je práce, aby vydělala peníze a nemusela opustit svůj dům a samozřejmě péče o syna. Když potká doktora jménem Simon, začíná si uvědomovat, že je žena a on ji svým chováním vytáčí i vzrušuje zároveň. Přesto má svá pravidla a nehodlá z nich slevit, ať se děje, co se děje. Podlehne pokušení začít znova žít svůj vlastní život nebo bude dál žít jen prací a výchovou syna?
Krásný, vtipný, mladý, sexy a k tomu doktor. Co víc si přát? Ano, to je Simon. Zde se v knize dostáváme od reality ke snům, i když i ty mají v sobě špetku něčeho uvěřitelného. Simon cítí k Bridget chtíč a to velký. Snaží se s tím bojovat. Čím víc ji poznává, tím víc se jeho chtíč zvětšuje, ale zároveň ho něco nutí k tomu, aby ji pomohl ukázat, že život je i zábava. Vyhraje svůj boj nebo podlehne?

"Potom je tu ten drobný detail, že mám domov v Anglii."
Calliope potřásla hlavou. "A co tam na tebe čeká? Domov není hromada cihel. Domov je místo, kde jsi šťastný." Zkontrolovala čas na svých hodinkách. "Budu muset jít. Ale popřemýšlej o tom. Když ti teď řeknu, abys zavřel oči a představil si, že jsi kdekoliv na světě, kde chceš být, co uvidíš?"

Tato kniha, i když je jen jednou z mnoha v rybníku zamilovaných románů, má něco, co mě zaujalo. V ději najdete i velkou část reality, což oceňuji a jde především o příběh Bridget. Tím myslím její život na začátku, než se to začne podobat žhavému snu. Co je další kladnou stránkou tohoto příběhu, tak je humor, kterým autorky dokázaly, že se rády baví a umí se zasmát. V některých chvílích jsem se totiž opravdu zasmála, nahlas a upřímně.

U knihy Milá Bridget, chci tě vás příběh vtáhne do děje, a budete se těšit na každou další kapitolu, na další stránku, dokonce i na každé další slovo, jen abyste věděli, jak to s Bridget a Simonem dopadne. A ač je to vše předvídatelné, načapala jsem sama sebe, jak mi je na konci tak trochu smutno, že to končí a kniha nemá nějakou tu stránku navíc...

Milá Bridget, chci tě doporučuji všem ženám, které mají rády tento typ románů. Máme jich kolem sebe v knihkupectví hodně a i přesto, že nejsem vůbec nadšená obálkou, která tedy působí hodně podivně (mi evokuje reklamu na filmy pro dospělé někdy z minulého století :D), tak příběh uvnitř se vám bude  moc líbit. Najdete v něm, vše co tam má být. Oceňuji smysl pro humor, lásku, ale i krapet vzrušení a něco málo napětí. Autorkám se tato spolupráce vyplatila.

Hvězdné hodnocení:


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet, kde si můžete knihu Milá Bridget, chci tě koupit.

Díky za přečtení a mějte se fajn!
Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat