úterý 10. července 2018

Něco skutečného - Erin Watt

Autor: Erin Watt
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2018
Počet stran: 400

"Dobře. A co dalšího se ti jen tak válí v baráku? Hodila by se nám nová televize. Možná i auto. Máme jenom jedno. Kolik jich máš navíc?" vyštěkne Vaughn. "Pět, ale auto bych ti měl darovat nejspíš až tak na třetím nebo čtvrtém rande."

Erin Watt přináší návykový příběh o slavném rockerovi, jenž si potřebuje trochu vylepšit pověst, a dívce, jejímž úkolem je předstírat, že je jeho přítelkyní.
Seznamte se s Oakleym Fordem - mladou celebritou, známým hudebníkem a synem slavných herců, zpěvákem s miliony fanynek... a věčným potížistou. Na první pohled má vše, co si kdo může přát, soukromý život se mu však rozpadá, jeho hudební kariéra jde z kopce a bulvární plátky nestíhají psát o všech jeho eskapádách. Oakleyho manažeři nabízejí zdánlivě snadné řešení: Oakley musí světu dokázat, že konečně dospěl. A s tím mu má pomoci i jeho nová - a falešná - přítelkyně.
Na scénu vstupuje Vaughn Bennettová - oddaná sestra, servírka na částečný úvazek, naprosté ztělesnění "normálnosti". Za jiných okolností by na tu nabídku nepřistoupila, její rodina však nutně potřebuje peníze, proto Vaughn nemá na vybranou. A za peníze, které ji Oakleyho tým nabízí, je ochotná přetrpět divoké hollywoodské večírky i novináře na každém kroku. No a co, že je Oakley podle ní jen povrchní sebestředný pitomec? Přece se do sebe nezamilují i ve skutečném životě... že ne?

Pod pseudonymem Erin Watt se ukrývají dvě autorky, jednou z nich je Jen Frederick a druhou, velmi známá a úspěšná, Elle Kennedy, jejíž sérii Off-Campus, si oblíbilo mnoho českých čtenářek. Obě autorky spojuje jak láska ke knihám, závislost na psaní, tak obrovská představivost. Milují své rodiny a domácí mazlíčky, rády vymýšlejí něco zábavného a šíleného. A nejvíce se bojí toho, že se rozhádají.

Na další knihu dua pod pseudonymem Erin Watt jsem se nesmírně těšila. Zatím mne žádná z jejich knih nezklamala a opět mi udělaly radost. Něco skutečného je krásný, romantický příběh, který vás pohltí, a na konci si budete přát, aby neskončil.

Vaughn Bennettová je sedmnáctiletá holka, které umřeli rodiče a se svými dalšími třemi sourozenci, mladší dvojčata a starší sestra, se snaží přežít. Až na tohle je její život úplně normální, protože je to normální holka a přesně to, že je "normální" ji otočí život naruby. Odmaturovala o rok dříve, dala si roční odklad na vysokou, aby mohla pracovat a finančně pomoct starší sestře s výdaji pro rodinu. Je mladá, chytrá, vtipná, milá. Je pravda, že někdy až moc milá ke svému okolí a ke svému příteli hodně zaslepená, ale to se v tom věku stává. Když přijde pracovní nabídka za hodně peněz, které by její rodině vyřešily všechny finanční problémy, Vaughn skoro neváhá a přijme ji. A tím to celé začíná.

Na scénu přichází neodolatelný, ale rozmazlený a namyšlený muzikant Oakley Ford. Krásný, slavný, bohatý, talentovaný, ... kdo by ho nemiloval? V každém rebelovi se vždy skrývá něco hezkého, co vás chytí za srdce. A tady vás opět chytí za srdce více než jen vzhled a sláva. Podlehne i Vaughn, pro kterou je to jen povrchní sobec?

"Moji rodiče žili okamžikem. Jenže já chci plán, chci budoucnost. Řekl jsi mi, abych se nespokojila s ničím menším. Poradil jsi mi, abych našla svoji vášeň, jenže já nevím, co to je. Vím jenom, co nechci." 

Tyhle spisovatelky ví, jak napsat příběh dvou lidí, aby vás zaujal. Vtipné hlášky, špičkování hlavních hrdinů, sarkasmus, ironie, milostné vzplanutí a láskyplné vyznání. Tohle se nikdy neomrzí. Opět jsem se zasmála i zasnila. Tentokrát je příběh spíše o mladické zamilovanosti, a tím, že hlavní hrdinové jsou náctiletí, tak mi to k nim sedělo. Děj byl poutavý, i když předem víte, co se asi stane, přesto vás strhne s sebou a vy budete otáčet stránku za stránkou a hltat každé slovo.

Tentokrát je to příběh opravdu pro dívky, takže každé mladé slečně a dospívající dívce vřele doporučuji, protože snění o princi je podle mě velice důležité, pokud zůstaneme pevnýma nohama na zemi. Pokud jste ale romantické duše a rády se vrátíte v čase jako já, tak doporučuji i odrostlejším slečnám. :-)

Hvězdné hodnocení:


Děkuji nakladatelství Baronet za recenzní výtisk a pokud si knihu chcete koupit, můžete přímo tady.

Díky za přečtení a mějte se fajn!
Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat