středa 16. května 2018

Zůstaň - Elle Kennedy, Sarina Bowen

Autor: Elle Kennedy, Sarina Bowen
Rok vydání: 2018
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 344

"Odejde a já se vrátím ke vzkazu Snipera87. Z mého počítače bych stiskem několika kláves snadno odhalila jeho totožnost. Jsem v pokušení. Jenže zjistit pravdu by přineslo problémy. Za prvé, pokud Sniper87 není ve skutečnosti Matthew Eriksson, nejpohlednější a nejdrsnější útočník velmi dobře složeného týmu Toronta, zničí mě to. Každý den teď pomáhám někomu, kdo je možná slavnou osobností, do níž jsem se dávno zamilovala. Nic romantičtějšího se v mém životě neděje."

Může se člověk zamilovat do někoho, koho nikdy nepotkal?
Hailey Taylorová Emeryová tuší, že její oblíbený klient v Aportu - anonymní virtuální asistenční službě - je ve skutečnosti hokejová hvězda Matt Eriksson. Nahlédnout do složek klientů je sice proti pravidlům, je si však téměř jistá, že si každý den píše se svým celoživotním idolem a plní mu každé jeho přání. Hailey si stále léčí srdce po nedávném rozchodu, stačí jí proto jen nezávazné flirtování... Jenže pak se se svým klientem musí setkat tváří v tvář a zpanikaří.
Matt Eriksson ví moc dobře, co je to zlomené srdce. Ještě stále se nevzpamatoval z krachu svého manželství, navíc je v týmu jediný, kdo zná strašlivou pravdu: že hokej a dlouhodobé vztahy k sobě nejdou. Sotva se vidí se svými dětmi a jakékoli setkání s bývalou manželkou ho přivádí k šílenství. Jediný člověk, který ho zřejmě chápe, mu navíc nechce ukázat svou tvář.
Naštěstí to není nic, co by lístky na hokejové utkání nevyřešily. Hailey té nabídce nemůže odolat a Matt nemůže odolat Hailey.

Sarina Bowen žije se svou rodinou, osmi kuřaty a hromadou lyžarské a hokejové výstroje v Zelených horách Vermontu. Ráda lyžuje, pije espreso a občas si dopřeje margaritu. Její romány se umístily na předních příčkách žebříčku USA Today. Se svou kamarádkou Elle Kennedy spojila síly při psaní hokejových romancí Him a Us a romantické série WAGs, z níž vyšly romány Good boy a Stay.
Kanadská spisovatelka Elle Kennedy vyrostla na předměstí Toronta, kde také na York University získala bakalářský titul z angličtiny. Už od dětství věděla, že se chce jednoho dne stát se spisovatelkou, a v době dospívání se na cestu za svým snem vydala.

Druhý díl série WAGs je stejně zábavný, pohodový a s erotickým nábojem jako Hodnej kluk. Opět mě nezklamali mí oblíbení hokejisté, tentokrát se více seznámíte s Blakeovým kamarádem AutoMattíkem, jak mu říká v prvním díle. :-) Síce není tak vtipný, ale má spoustu jiných kladů, které určitě oceníte. U mě se tak stalo.

Matthew Eriksson je rozvedený třicetiletý profesionální hokejista, má dvě malé dcery a ex-manželku, která na něj hází všechno zlo světa. Rozvod mu vzal hezký pohled na ženy a i na sebe jako dlouhodobého partnera. Ze začátku si říkáte, že na hokejistu je málo sebevědomý a moc se lituje, ale když potká tu správou ženu a zjistí, že ona je na tom ještě hůře než on, pokud jde o vztahy a víru v sebe, naskočí do role "trenéra" a ukáže ji, jak krásný může být vztah mezi mužem a ženou, když si věříte a uvolníte se.
Když se na to podívám ale z té ženské stránky, tak si myslím, že když se chlap zamiluje, i když si to nepřizná, tak pořád z toho chce vzejít jako vítěz a ten borec, který v tu chvíli dokáže snést modré z nebe. A pořád je pro něj důležité mít vůdcovskou roli.

Hailey Taylorová Emeryová je také rozvedená. Svého ex-manžela zná od dětství, přátelství přerostlo v lásku, vzali se a pak zase v přátelství a rozvedli se. Místo rodiny spolu založili podnik, Aport - anonymní virtuální asistenční službu, který je pro ně jako dítě. Po rozvodu s nikým nebyla, už je to rok a půl a ona žije jen svou prací. Myslí na jednoho svého klienta, i přesto, že jako majitelka firmy, může porušit pravidla a podívat se, zda se nemýlí a je to ten, kdo si myslí, tak to neudělá, bojí se zklamání. Když však od něj dostane dva lístky na hokej, neví co je pro vzrušující víc, to, že jako největší fanynka Toronta bude sedět tak blízko ledu nebo že se nemýlila a je to opravdu on. Její kamarádka říká, že ztratila sebevědomí a má ze všeho strach, že musí začít zase žít. A přesně takto opravdu skoro v celé knize Hailey vystupuje, je stydlivá, nervózní, ustrašená, vynervovaná a neumí to skrývat.

"Pomalu mi dochází, co říká. On se se mnou vážně loučí. Odlepím se z místa na chodníku a doběhnu k němu. "Matte, není to tak hrozné zlato." Vezmu ho za ruku a stisknu mu ji. "Pojď se mnou dovnitř-" Přistoupí ke mně a položí mi ruku na tvář. Ano! Potom se zlehka otře rty o mé. Zavřu oči a čekám na pokračování polibku. Jenže to nepřijde. Místo toho na obličeji ucítím chladný vzduch. Pustí mi ruku a odstoupí. Když oči otevřu, míří k autu."

V tom skrývání emocí jsou chlapi lepší, i když se cítí špatně, umí to v sobě schovat. Ale kdo by se cítil v pohodě, kdyby se setkal s idolem svých snů a ještě ho ten idol učil, jak se toho všeho zbavit a uvolnit se. A většinou tím nejlepším a nejpříjemnějším způsobem. :-)
Každý je z jiného světa, ale přesto mi šli k sobě, nevím jestli tím, že si byli povahově dost podobní nebo díky tomu, že jsem měla z Hailey pocit, že když je tou fanynkou, tak dokáže svět hokejistů pochopit a zvládnout. Celou knihu jsem ji fandila, vlastně oběma, aby jim to klapalo.

Kniha se četla moc dobře, kapitoly na sebe navazovaly a nutily vás číst dále. Opět mě autorky nezklamaly, čtení mi přišlo dospělejší a prolíná se do více odvětví života - práce, manželství, rodina, děti.
Pokud jste si v prvním díle oblíbili humor Blakea, tak o něj nepřijdete, což mě také moc potěšilo. A jestli jste si po prvním díle zamilovali hokej, i  přesto, že jste ho nikdy neviděli, tak je pro vás druhý díl jako dělaný. Opět na vás čeká zóna klidu, odpočinku a vzrušení. Přeji krásné snění! :-)

Hvězdné hodnocení:


Děkuji nakladatelství Baronet za recenzní výtisk a knihu si můžete pořídit přímo tady.

Díky za přečtení a mějte se fajn!
Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat