úterý 15. srpna 2017

Knižní úlovky

Ahoj, krásný den všem!

Dneska pro Vás mám článek s novými kousky, které mi přibyly do knihovny. Troufám si říct, že je to docela dobrý výběr a doufám, že najdete třeba nějaký ten tip. :-)

Jako první představuji novinku z nakladatelství Motto, kterou jsem dostala na recenzi z Albatrosmedia.cz. Jedná se o knihu Jak vyléčit zlomené srdce od Anny Bell. Jednak se mi líbí jméno autorky, je takové jednoduché, pak se mi líbí obálka. Miluju cyklistiku a všechno s ní spojené, pod obálkou se skrývá romantický příběh, nebylo proč váhat. :-)

anotace:
Od chvíle, kdy se Joseph rozešel s Abi se slovy, že se k sobě nehodí, samým žalem téměř nevylezla z postele. Pak ovšem na svém prahu našla krabici s věcmi, které si u něj zapomněla. Nějakým omylem se v ní ocitl i Josephův seznam deseti věcí, které by chtěl ještě stihnout, než mu bude čtyřicet. Abi se hned chopila příležitosti seslané osudem: Je snad lepší způsob, jak mu dokázat, že se k sobě oni dva hodí, než splnit vše, co si předsevzal? Ano, plán má pár úskalí, Abi nikdy nebyla žádný sportovec, a navíc se hrozně bojí výšek, takže absolvovat túru na kole kolem ostrova Wight, zvládnout windsurfing nebo slanit nejvyšší budovu ve městě, to může být problém.
Pokud chce zvládnout celý seznam, musí zatnout zuby, posbírat všechnu odvahu a požádat o pomoc přátele. S každým dalším splněným úkolem léčí své zlomené srdce a získává ztracené sebevědomí.
Podaří se jí ale získat svou životní lásku?


Další kousek, Dopisy, které nikdo nečetl od Iony Grey. Láska dvou lidí ve zničeném Londýně roku 1943. Myslím, že víc není potřeba a na čtení se hrozně těším.

anotace:
Píše se rok 1943 a v nálety zničeném Londýně se setkávají dva mladí lidé: nešťastně vdaná Stella a pilot amerického letectva Dan. Ve dnech, kdy si nikdo není jistý tím, co bude zítra, se do sebe bezhlavě zamilují. Chvíle, kdy spolu mohou být šťastní, však trvají jen krátce. Dan odchází bojovat, ale slibuje, že se pro Stellu po válce vrátí. O sedmdesát let později vhazuje Dan do schránky poslední dopis. Jeden z mnoha, který Stelle poslal na adresu místa, kde spolu měli po válce začít žít, a na které mu nikdy neodpověděla. Otevírá ho však Jess, mladá dívka, která v opuštěném domě hledá úkryt před svým násilnickým přítelem. Když si přečte Danovy nádherné dopisy, rozhodne se, že se ho pokusí vyhledat a pomůže mu jeho ztracenou lásku najít…

Ledová krev od Elly Blake, opět recenzní výtisk a navíc, první díl série, která se na první pohled zdá nepřehlédnutelnou. Nejen obálka, která vypadá "obyčejně" a přitom skvěle, ale hlavně téma - svět, který ovládá led. Tohle by mohlo být dobré. :-)

anotace:
Sedmnáctiletá Ruby žije ve světě, v němž vše ovládá led. Ovšem ona sama má moc ohně a žáru – a to se v tomto krutém světě trestá smrtí. Takže po smrti své matky se přidává k rebelům, kteří chtějí zničit ledového krále. Ovšem než se stačí zapojit do boje, je polapená a donucena bojovat proti nejlepším bojovníkům svého nepřítele. Jestliže turnaj přežije, má jedinečnou šanci zničit šíleného krále. Ale skončí tím utrpění lidí v království?
Plamen a led jsou v tomto světě nepřátele na život a na smrt, ovšem společně by mohly vytvořit sílu, která by mohla změnit vše.


Na konci samoty, autor Benedict Wells. Tady jsem byla rozhodnutá, proč ji chtít. Viděla jsem spoustu reakcí, jak je tato kniha dobrá, hodnocení má téměř 100% a jsem zvědavá, jestli se přidám k nadšeným čtenářům.

anotace:
Desetiletý Jules se svými dvěma sourozenci, Martym a Liz, vyrůstá v klidném a harmonickém prostředí. Idylu ovšem naruší rodinná tragédie, po níž všichni tři skončí v internátu. Julese sužují pocity viny a stává se z něj odtažitý snílek, který by si přál vše vrátit. I přesto se v internátu seznamuje s tajemnou spolužačkou Alvou, se kterou postupem času naváže hluboký a důvěrný vztah. Právě díky ní a svým sourozencům se dokáže dospělý Jules zbavit trápení a začít žít přítomností. I v té se ale musí vyrovnat s další velkou ztrátou… Působivý román o překonávání ztráty a osamělosti a o tom, co je v lidech neměnné. A především velký milostný příběh.

Další je slavná Alenka od Lewise Carrolla. Alenka v kraji divů a za zrcadlem z nakladatelství Slovart. Navíc, tato kniha získala ocenění jako Nejkrásnější vydání na světě, takže doufám, že to bude bomba.

anotace:
Třetí vydání světoznámé Carrolovy Alenky v klasickém překladu Aloyse a Hany Skoumalových. Alenka v říši divů je dílo anglického matematika a logika Lewise Carrolla, který příběh údajně napsal pro malou holčičku jménem Alice neboli Alenka. Ta je také hlavní postavou knihy. Dívka se nečekaně octne v záhadné krajině divů, kde se střetává s vymyšleným světem plným podivuhodností. Poněkud tvrdohlavá Alenka přichází s dětsky rázným řešením fantazijních zápletek, jež mají na svědomí svérázní obyvatelé říše divů. Tato ochotná a přívětivá, současně však také neústupná až tvrdošíjná dívka přitom stále zůstává dětsky sympatická. Lewis Carroll zde předvádí svoji schopnost logicky svázat absurdnosti světa a současně také důkladnou znalost dětského chování. Právě tyto schopnosti společně s básnivou imaginací zaručily jeho dílu světové uznání a vstup mezi literární klasiku.
Kniha získala ocenění "Nejkrásnější vydání na světě"


Pak jsem zavítala na stránky buxu a objevila jsem dvě knihy, které jsem si koupila. První je Jména čísel od Hanse-Joachima Langa. Po ní jsem už pokukovala dlouho, tato tématika mne velmi zajímá, a proto, když jsem ji našla ve slevovém koutku, byla moje! :-)

anotace:
V roce 1943 bylo 86 židovských žen a mužů, vybraných v Osvětimi, usmrceno plynem v koncentračním táboře Natzweiler-Struthof (Alsasko). Tento úkol zadala vědecká organizace SS Ahnenerbe (Dědictví předků). Účel exekuce: Kostry obětí měly být vystaveny v Anatomickém ústavu Říšské univerzity Štrasburk a v budoucnosti „osvobozené od Židů“ měly sloužit výzkumným cílům. Pozůstatky zavražděných byly po válce uloženy v hromadném hrobě – anonymně.
Po pěti letech bádání v četných archivech doma i v zahraničí autor zrekonstruoval průběh zločinu, identifikoval všech 86 zavražděných a prozkoumal jejich původ.


A poslední kniha je od Petera Robinsona - Až mě uloží do země a tuto jsem si koupila, protože jsem nedávno viděla na instagramu příspěvek, kde jej jedna čtenářka opěvovala, takže bylo jasné, že ji tam nenechám. :)

anotace:
Chris Lowndes, úspěšný skladatel filmové hudby, se po smrti své ženy rozhodne vrátit do rodné Anglie. Koupí si starý dům na odlehlém místě, jenž ho od pohledu okouzlil, ale pak zjistí, že se tu před více než půl stoletím odehrála vražda: bývalého majitele, lékaře E. A. Foxe, údajně otrávila jeho krásná a mnohem mladší manželka Grace. Byla zatčena, odsouzena a oběšena. Ale byla vinna? Chrisova zvědavost se postupně mění v posedlost. Touha odhalit pravdu ho vede po temných, klikatých cestách hluboko do minulosti, do spleti tajemství až příliš blízkých současnosti…
„Poutavá detektivka upomíná na britský ,zlatý věk‘ příběhů Agathy Christie.“ Wall Street Journal


Tak a to je pro dnešní úlovky vše. Mám těch knih více, ale rozhodně vás nechci zahltit, takže si něco zase nechám na příště.
Doufám, že se vám líbí knihy, které zdobí mou knihovnu, v brzké době čekejte recenze na ně a mě by teď zajímalo, co na ně říkáte a jestli si nějakou chcete pořídit? :-)

Díky za přečtení a komentáře!
Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat