čtvrtek 4. února 2016

Knižní úlovky :)


Ahojte,

mám děsnou chuť něco napsat, tak jsem se rozhodla, že se s Vámi podělím o další mé úlovky. Tentokrát ovšem se nejedná o žádnou koupi, ale dva recenzní výtisky z MOBY a jedna výhra z Plusu (pošlete recenzi a pokud je dobrá, Plus Vás odmění) :))

Tak jdeme na to :))

Tato kniha je ta zmíněná ze soutěže v Plusu. Vybrala jsem si ji hned ze dvou důvodů. Obálka mne naprosto fascinuje a navíc, cena, za kterou se dá pořídit je docela závratná, tak proč ji nemít "zdarma"? :)

Filip Alexanderson - Prvorozený

Anotace: Pětadvacetiletý student Jonas si načerno vydělává na stavbách, aby uživil svou nemocnou matku. Jednoho dne se mu stane vážná nehoda, kterou však jako zázrakem přežije. Celý jeho život se obrátí vzhůru nohama a on musí najednou pochopit, kým je a co se s ním děje. Vzápětí Jonas zjišťuje, že po něm někdo jde a vydává se na útěk, který ho zavede do nejtemnějších zákoutí Stockholmu.

V jiné části města bývalá policistka Viveca Eldhová pátrá po pachateli, který upaluje osamělé bezdomovce vysokým napětím. Když dostane za úkol vyšetřit brutální rituální vraždu, znovu se jí vybaví vzpomínky na události z její vlastní minulosti.

Prvorozený je drsný, napínavý a akční román odehrávající se ve Stockholmu. Přináší i nádech nadpřirozena, díky kterému může čtenář pohlédnout na skutečnost úplně jinýma očima. Stockholm už nikdy nebude tím, co býval.

A další dva už jsou recenzáky od Moby. Tím prvním je krásně fialová romantika. :) Protože v poslední době se ze mě stává chlap se sklony k zabíjení a kouzlení, tím pádem se musím proměnit zase v dívku, ženu :D

Sophie Bérard - Z nebe do ráje

Anotace: Isabell se provdá za svoji životní lásku, hoteliéra Corina le Ber. A když se jim narodí dcerka Florence, zdá se být život dokonalý. Avšak nic není tak růžové, jak na první pohled vypadá – Corinovi se nedaří podle jeho představ, statek, který přebudoval na luxusní hotel, je zadlužený, a tak přichází i první manželská krize. Navíc Corinova sestra Matilde je doslova zaskočena milostnými útoky a vyznáními svého nesnesitelného šéfa.
A tak je malé provensálské městečko na břehu řeky Durance, provoněné levandulovými poli a květy broskvoní, svědkem dvou vzájemně propletených příběhů lásky, příběhů plných napětí a vášně...

No a poslední je opět detektivní :D Protože já tu romantiku... No, nic už :D
Taky je to recenzní výtisk od Moby.

Hakan Nesser: Dívka, která nikomu nechyběla

Anotace: Ve Švédsku je parné léto a vrchní komisař Van Veeteren už se nemůže dočkat dovolené. V té době se vyšetřování zaměří na tajemnou a značně podezřelou náboženskou sektu. Jedna z jejich členek, dívka na prahu dospělosti, je nalezena mrtvá v lese nedaleko letního tábora skupiny. Byla brutálně znásilněna a uškrcena. Objevení jejího těla telefonicky oznámil anonymní volající. Členy sekty Čistý život vede Oscar Yellinek, charismatická, ale obezřetně hlídaná postava s mesiášským komplexem. Členové sekty Čistý život nebrání vyšetřování události, ale rozhodli se o celé věci zcela mlčet, čímž matou a rozčilují Van Veeterena a jeho kolegy...

No, a pro mnohé je to možná zklamání, ale víc mi tento týden nepřinesl - je to nějaké chudé. Asi se půjdu projít do knihkupectví.

Chystáte se na nějakou?? :)

Tak zase někdy! :) Čtení zdar!

Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat