sobota 14. listopadu 2015

S Blbounem do říše pohádek - Renata Petříčková, Michal Vaněček

Autor: Renata Petříčková, Michal Vaněček
Rok vydání: 2012
Počet stran: 88
Nakladatelství: Fragment¨
Ilustrace: Ondřej Zahradníček

Vydejte se s Jeníčkem a Mařenkou do kouzelného lesa plného pohádek. Na cestě plné dobrodružství a neuvěřitelných setkání je doprovází pták Blboun nejapný. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Není divu, protože žije už jen v pohádkové říši. Jeníčka a Mařenku provede nejznámějšími příběhy a zažijí opravdu legrační příhody. Společně potkají Karkulku, Sněhurku, Budulínka, čerta, vodníka a mnoho dalších bytostí.

Tato knížka je opět skvostem mezi pohádkovými knížkami. Je psána lehce a vtipně. Pobaví se nejen děti, ale také dospělí. To mám ověřeno, protože jsem některé části četla doma a bavili se všichni, užíval si to i můj pes, který mne hypnotizoval při čtení, takže věřím, že tomu rozuměl a líbilo se mu to. :))

"...zahartusila, až z ní šel strach takový, že se i její vlastní zástěra schovala radši bábě za záda. Čert zablekotal cukrovým jazykem a od levého zubu mu vypadla rozinka. Nadvakrát rozkousnutá. Zástěra se přikrčila na bábiných zádech ještě víc."

Co se mi líbí nejvíce, tak to, jak autoři domysleli klasické pohádky v jiném duchu. Klasická Sněhurka, která se stará o trpaslíky je žena, která trpí bolestmi bolestmi hlavy z těch malých raubířů, jak se věčně handrkují. Jeníček s Mařenkou a Blbounem krásně vyřešili každý problém, který v průběhu jejich cesty se nastal. Blboun nejapný je skvělý průvodce dětí po pohádkové říši a to, jakým způsobem vysvobodil čerta a hejkala od hraní karet byl báječný. Ještě, že miluje bábovku víc než cokoliv jiného. :) Dle mého názoru je to kniha, kterou si vaše děti zamilují.


Příběhy jsou proloženy nádhernými ilustracemi pana Zahradníčka, není jich tam mnoho, proto si čtenáři užijí i písmena, která vytváří ty správné pohádky. Písmo v knize je větší, takže se dobře bude každému číst, kapitoly jsou krátké a v každé je jeden velký obrázek, abyste si užili i tu barevnou krásu kolem.
Mě osobně se nejvíce líbil příběh, kdy Blboun pomohl mlynáři vyhnat vodní příšery. Ani netušil, že to bude tak jednoduché a pro nás čtenáře je to velmi vtipné. :)
Doporučuji knížku jako vánoční dárek. Protože to ocení nejen děti, ale i jejich rodiče.
Věřím, že tímto názorem jsem vás navnadila, není to obyčejná kniha, kde se opakují pohádky, které znáte, ale příběhy dostaly nový kabát a ten vás určitě bude bavit.


Knihu si pořídíte tady, Určitě si ji užijete a budu ráda, když mi potom do komentářů napíšete, jak se líbila nejen vám, ale vašim dětem.
Děkuji autorce, Renatě Petříčkové, za zprostředkování recenzního výtisku a vám ostatním přeji krásný víkend. :)

Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat