čtvrtek 27. září 2018

Prohnilé království - Erin Watt

Autor: Erin Watt
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2018
Počet stran: 320

Od chvíle, kdy Hartley Wrightová poznala Eastona Royala, se její život změnil. Všude se skrývají nepřátelé, za všemi dveřmi číhá nebezpečí. Po tragické nehodě, jež ji obrala o vzpomínky, zjišťuje, že nemůže nikomu důvěřovat, a to ani modrookému chlapci, který jí přísahá, že vše napraví.
Instinkty jí napovídají, že Easton je nebezpečný, a neví, zda mu může věřit. V chaosu, který s sebou Easton přináší, se Hartley nevyzná a city k němu ji jen matou.
Easton chce, aby si vzpomněla. Hartley se domnívá, že lepší bude zapomenout. Možná má pravdu.
Tragédie. Zrada. Důvěra. Hartley se musí postavit čelem pravdě - v tomhle světě nikdo Royalům neunikne.

Pod pseudonymem Erin Watt se ukrývají dvě autorky, jednou z nich je Jen Frederick a druhou, velmi známá a úspěšná, Elle Kennedy, jejíž sérii Off-Campus, si oblíbilo mnoho českých čtenářek. Obě autorky spojuje jak láska ke knihám, závislost na psaní, tak obrovská představivost. Milují své rodiny a domácí mazlíčky, rády vymýšlejí něco zábavného a šíleného. A nejvíce se bojí toho, že se rozhádají.

"Být Royal neznamená, že se musí moje příjmení shodovat s Eastonovým nebo že s ním bydlím pod jednou střechou nebo že na oblečení nosím odznak Akademie Astor Park. Znamená to jen, že mám bandu lidí, kteří mě mezi sebou přivítali, a kluka, který mě miluje. A pokud to přijmu, jsem Royalová.

Steve O´Halloran to nikdy nepochopil. Nikdy si neuvědomil, že mu celé ty roky patří místo v Callumově srdci a že navzdory všem svým hříchům má i jeho lásku, odpuštění a přijetí. Hledal naplnění, a nemohl ho najít - ani v penězích, autech nebo nebezpečí. Spal s Marií Royalovou ne proto, že ji miloval, ale protože miloval, co měl Callum. Rodinu plnou velkých a silných kluků, kteří jsou svým blízkým naprosto oddáni. Kteří milují tělem i duší. Kteří bojují za to, co je podle nich správné a dobré a za co podle nich stojí bojovat."

A jsme u konce. Poslední díl série Royalové je vydán. Prohnilé království. Už jen ten název říká, že to bude bomba. Nevím jestli mám být ráda nebo zklamaná, že už to končí. Každopádně jsem nečekala ani minutu a začetla se. Opět mě kniha dostala, Royalové vyhráli na plné čáře. Easton si podmanil mé srdce, takže pro bratry je to 3:0 a pro celou sérii 5:0.

Než se rozněžním nad Eastonem, tak bych chtěla poukázat na to, jak ženské hrdinky v této sérii mají stejně zlou minulost a jak se s odhodláním snaží svůj život změnit a stanou se z nich silné a důležité ženy. Jednou z nich je i Hartley. Jak už jsem psala u čtvrtého dílu, je statečná a silná, říkáte si, tajemství odhaleno, víc už se nestane, ale to by nemohla být tato série. Takže tady se to celé zamotá, Hartley se dostává ještě do větších problémů a začne to tím, že se probudí a nic za poslední 3 roky si nepamatuje. U její postele se zjeví Easton Royal a jí běží hlavou - co ten tady dělá, ten na mé úrovni nežije, vždyť ani neví, že existuji... Kromě toho ji ale opět něco našeptává, že je to tak správně, aby mu věřila, protože jeho                                                                                          blízkost ji uklidňuje. Má dát na srdce nebo na                                                                                          rozum, opět stejná křižovatka, jen si ji nepamatuje.

Po čtvrtém díle si říkáte, Easton potkal někoho, s kým může být sám sebou a nemusí se utápět v lítosti, koho má rád a je k němu upřímný. Další  Royal našel svou spásu, ale bum! Někdo tomu chce jinak, a život mu znova hází pod nohy další ne klacky, ale pořádné klády. Zvládne to nebo znova padne na své dno? Bude pro Hartley oporou nebo přítěží? Dospěje? Byla jsem dost netrpělivá, tentokrát nás spisovatelky natahovaly dlouho a pak na několika stranách dostanete na všechny své otázky odpovědi a já zůstala u některých s pusou dokořán.

                                                                 
Všichni kluci Royalovi, o kterých jsme zatím četli, jsou bohatí, krásní, mají respekt, jsou drsní a ničeho se nebojí. Každý z nich se se ztrátou matky vypořádává jinak, Gideon nemá přátele a je uzavřený, Reed se nesměje a mlátí kolem sebe hlava nehlava a Easton je samý úsměv, spousta přátel a je pro každou zábavu. Přesto, když se všichni zamilují, jsou pro tu danou dívku schopni udělat vše na světě, aby byla šťastná a v bezpečí a přitom neztratit svou drsnou tvář. A to je podle mě hodno výrazu správného "bad boys" a číslo jedna mezi bratry má Easton Royal.

Myslím, že by si tato série zasloužila ještě dva díly, knihu o dvojčatech, a pak si myslím, že by si ji zasloužil i ten, který stál v pozadí, ale podle mě je nejdůležitější. Ten, co vše zařídí, vyřeší, z kterého mají všichni největší strach a hlavně ten, který má pro svou rodinu a blízké srdce na dlani. Ano, myslím tím velkého Calluma Royala. Bez něj by Royalovi kluci nebyli takoví, jací jsou a knihy neměly takové hezké konce.
K autorkám a knihám není co říct, myslím, že už jsem vše řekla v minulých recenzích. Parádně napsané a opět otáčíte stránku za stránkou. Plné intrik, lží, romantiky a pomsty. Sexuálního jiskření a jasných představ bratrů Royalů. To vše spisovatelky umí na jedničku... ... opravdu za tuhle sérii si zaslouží medaili! 
                                           
Doporučuji všem čtenářům tohoto žánru. Protože pro čtenáře, kteří mají rádi tyto knihy by měla být tato série povinná. Je zde vše, co tam má být, a co od takových knih očekáváte. Pokud jste ještě nezačali, právě teď je nejvyšší čas.

Hvězdné hodnocení:


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet, kde si knihu Prohnilé království můžete zakoupit.

Díky za přečtení a mějte se fajn!
Daramegan

zdroj prvního obrázku
zdroj druhého obrázku
zdroj třetího obrázku

Žádné komentáře:

Okomentovat