úterý 20. února 2018

Fenomén jménem Robert Bryndza

Vážení čtenáři, knihomolové a hlavně milovníci thrillerů,

tento článek se trochu vymyká tomu, na co jste u mne zvyklí, jelikož se nejedná o recenzi, ale o to vám přiblížit autora jménem Robert Bryndza.

Tento nenápadný, leč velmi sympatický a charismatický muž se narodil v Anglii a nyní žije na Slovensku se svým manželem Jánem. Proslavil se svou sérií s Erikou Fosterovou, která chytá vrahouny všeho druhu a vždy ji u toho tak trochu jde o kejhák. Říká se, že autoři dávají do svých hrdinů vždy něco ze sebe, a pokud tomu je tak i u pana Roberta Bryndzy, tak bych mohla napsat, že je to velmi upřímný člověk, který si absolutně s ničím nebere servítky. :-)

Celý tento článek bude o tom vám lehce přiblížit jeho tvorbu a také vás upozornit na nové webové stránky autora, protože díky nim se dozvíte spoustu věcí a hlavně budete mezi prvními, kdo se dozví všechny podstatné informace.


Hned první knihy, kterou u nás vydalo nakladatelství Cosmopolis, Dívky v ledu (mou recenzi najdete na těchto stránkách) se prodalo v zahraničí během jednoho roku přes dva miliony výtisků. Toto číslo jistě mluví samo za sebe. Byla označená také jako The Wall Street Journal a USA Today bestseller a byla přeložena do dvaceti pěti jazyků. Samozřejmě, Česká republika má také mnoho čtenářů, kteří dokáží ocenit dobrou knihu a u nás šel prodej do tisíců. Erika Fosterová, hlavní hrdinka knihy, společně s Mossovou a Petersonem oslovila mnoho čtenářů u nás a všichni si užili dobrodružství, které se odehrává v Londýně. Intriky, zašmodrchané vztahy, tajemství, těžké životní osudy, to vše v knihách najdete a ještě mnohem více. Navíc umí autor Robert Bryndza psát velmi svižně a zapáleně, kdo začne číst nepřestane, dokud nedočte do konce. To vám můžu odpřisáhnout, protože u mě to takto bylo a co vím ze svého okolí, nejen u mě. :-)

Další dva tituly, které u nás vyšly, Noční lov (má recenze) a Temné hlubiny (má recenze), jsou neméně úspěšné a zdařile navazují na zmiňovanou Dívku v ledu svou čtivostí a skvělou zápletkou. Prozradím vám i perličku ze zákulisí, kdy v Nočním lovu Erika pátrá po pachateli, který se v noci vloupává do domů, a sám autor čerpal tento námět z doby, kdy žil v Londýně a v jeho okolí řádil takovýto týpek. Navíc pak bylo zjištěno, že žil jen pár ulic od autorova bydliště.

Jako čeští čtenáři můžete mít v hlavní hrdince, Erice Fosterové, blízko i z toho důvodu, že je vykreslena jako Slovenka, která se do Anglie dostala jako au-pair a vypracovala se až na detektiva šéfinspektora.

Důležitým bodem, proč tento článek vychází je ten, že autor, má také své webové stránky, s názvem Robert Bryndza, kde si můžou všichni nedočkaví čtenáři nechat zasílat kapitoly z jeho nové knihy ještě před vydáním, kde se můžete dozvídat všechny novinky a hlavně taky oslovit samotného autora. Jak sám říká, všechny vzkazy poctivě čte a odpovídá na ně, navíc na konci jeho nejnovější knihy, která vyjde v březnu tohoto roku je napsáno, že by byl rád, kdybychom se, my čtenáři, zamysleli nad tím, jak chceme, aby život Eriky vypadal dál. Je rád za každou připomínku, poznámku, nápad, ale také za milé slova povzbuzení či pochvaly. Pokud máte na srdci něco, co byste mu rádi sdělili, určitě na jeho stránky zajděte a pokud jste jako já nedočkaví a těšíte se na nové díly s Erikou, určitě si zaregistrujte svůj email. Každý den jedna kapitola, tohle není k zahození! :-)

A těšte se, v březnu vychází nejnovější kniha, Do posledního dechu, já už mám přečteno a musím konstatovat, že opět výborné! Předprodej je samozřejmě spuštěn na stránkách Cosmopolis nakladatelství.

Tak a to je vše. Myslím, že jsem se do sytosti vypsala a pokud jste se s tímto autorem ještě nesetkali, tak to koukejte honem napravit. Opravdu za to stojí! :-)

Díky za přečtení a mějte se fajn!
Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat