pondělí 25. dubna 2016

Knižní přírůstky :)

Ahooooj,
dnes se hlásím se skromnou dávkou dvou recenzních výtisků, které mi přišly.
Půjdem hned na ně.

Prvním je kniha od českého autora Jana Vavříka s názvem Návrat z Pekla.


Kniha bude recenzována pro nakladatelství Bránu, kde se jedná o horkou novinku a její anotace je pro mne naprosto úžasná, protože knihy v tomto duchu mám moc ráda.
Anotace: Karlu Millerovi, nadějnému studentovi medicíny, převrátí život naruby nejen krásná židovská dívka Marie, ale také nadcházející druhá světová válka. Společně se stará se svým otcem o pekárnu v přízemí pavlačového domu, v němž místní obyvatele terorizují kolaboranti a donašeči. Karel se neskutečně trápí výčitkami, že nedokázal zabránit transportu své ženy a dětí do Terezína. Díky podrazu se dostane do koncentračního tábora, kde se stane osobním kuchařem velitele. Záhy zjišťuje, že se jeho děti a žena v tomto táboře objevily také. Setká se znovu se svou rodinou? Pomstí se za veškerá příkoří, která mu život do cesty přinesl?

A jako druhou vám představím knihu z nakladatelství Leda, jež vyjde 30.4.2016. Jedná se o thriller Všude kolem černý les od Ruth Ware.


Knihy z Ledy mám moc ráda, ale vždy jsem měla spíše romantické či psychologické romány, takže jsem zvědavá, jaké bude mé poprvé s thrillerem od nich. :)
Anotace: ROZLUČKU PŘED SVATBOU...
Leonoře je šestadvacet a píše docela úspěšné detektivky. I když žije osaměle, je se svým způsobem života spokojená - až do dne, kdy dostane nečekané pozvání na předsvatební rozlučkový víkend své bývalé přítelkyně Clare, kterou deset let neviděla. Leonora po dlouhém váhání pozvání přijme a ocitá se s hrstkou dalších lidí - s nimiž má společné hlavně to, že se všichni znají s Clare - v extravagantním skleněném domě kdesi na anglickém venkově. A zanedlouho se začnou dít podivné věci. V Leonoře vzrůstá napětí, až se druhého večera rozhodne, že se hned ráno vrátí do Londýna. Jenže v noci dojde k osudné události...
.... NAVŠTÍVÍ SMRT
Leonora se probudí s těžkým zraněním v nemocnici - a dozvídá se o vraždě. Její pokoj hlídá policie: chrání ji před někým, nebo ji hlídají jako vězně? Aby mohla odpovědět, musí si vzpomenout, co se vlastně během víkendu přihodilo. Dokáže se oprostit od pocitu viny a odhalit skutečné motivy a skutečného vraha? Najde odvahu, aby se svěřila s tajemstvím, které dosud nechala pohřbeno v minulosti?

No, a to je pro dnešek vše. Co na to říkáte? :) Zaujala vás některá? :)

Mějte se pohodově!
Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat