pátek 22. ledna 2016

Knižní nadílka


Ahojte :)

Pojďte se se mnou potěšit, naposled tento týden, co mám nového a třeba zde najdete tip pro Vaši novou kámošku do knihovny. :)



První dvě jsou série z Levných knih - no jooooo, já vím... :) Dostali jsme zboží, tak jsem si hned tyto holky ukradla pro sebe. :))

Avery Williamsová
Alchymie věčnostiSerafina už zažila leccos. Na zemi strávila celých šest set let. Věčný život a bohatství mají ovšem vysokou cenu – životy nevinných lidí. Její přítel Cyrus před stoletími objevil alchymistickou metodu, která umožňuje duším střídat těla. A Seraphina teď už není schopna nést vinu za to, co provádí… Rozhodne se Cyruse opustit, utéct od něj a zemřít. Do cesty se jí však připlete šestnáctiletá Kailey a Sera je zničehonic v životě dívky, o které nic neví, a musí předstírat pravý opak.. (Levné knihy, 29kč)
Nejistý zítřekNesmrtelná Serafina musí čelit své temné minulosti a riskuje, že přijde o životní lásku… To vše v pokračování Alchymie věčnosti!
Serafina už prožila celá století. Ale teprve nedávno si začala připadat opravdu naživu. Konečně se rozhodla opustit svého přítele Cyruse a po letech a letech, kdy musela střídat těla kvůli zachování své nesmrtelnosti, se konečně usadila někde, kde je šťastná. Protože našla Noaha. Ale pak se stane něco velmi podezřelého a Serafina se začne obávat o své nové přátele. Rozhodne se Sera pro další, nové tělo – a jiný život – nebo najde způsob, jak si udržet navždy, co právě získala? (levní knihy, 39kč)


A poslední můj nákup v Levných knihách - tohoto týdne samozřejmě :))
Ivana Peroutková:
Mia FlorViktorie potřebuje někomu sdělit svůj příběh, Všechno, co prožila během roku na gymnáziu, s matkou, příbuznými po smrti otce, kamarádkami, s láskou. Viktorie je poprvé zamilovaná a zranitelná, má trápení, pochybnosti, pocity osamělosti a tužby – své chiméry. Ale i proto dokáže být upřímná k sobě a vnímavá a otevřená vnějšímu světu. A tak se rozhodne, že napíše „svůj román“ (levné knihy, 19kč)

Další je:

Recenzní výtisk z Megaknihy, bude to mé první seznámení s tímto pánem, moc se na to těším :))
Stephen King
RevivalTemný a uhrančivý román vypráví o knězi, který před lety přijel do
novoanglického městečka. Získal si zdejší obyvatele a stal se přítelem a mentorem mladého chlapce. Při nehodě však přišel o rodinu. V plamenném kázání proklel boha a z městečka odešel. Po několika desetiletích se chlapec, nyní narkoman, s knězem náhodou setká. Životní příběh obou mužů, jejich setkání a střety jsou stejně šokující a nevyhnutelné jako ohromující vyvrcholení knihy. Román je dokonale namíchanou nostalgií 60. let a starého dobrého amerického hororu.

A poslední je:


Je to opět recenzní výtisk, tentokrát z nakladatelství LEDA, novinka a já jsem na ni ohromně zvědavá.
Patricia Highsmith
CarolPsychologické drama CAROL, syrový a současně romantický příběh, jehož postavy hledají na morálně spletitých cestách pravdivý obraz sebe samých, je výjimečným dílem, v němž Patricie Highsmithová osvědčila vynikající vypravěčské umění. Od prvních stránek se nad románem vznáší atmosféra nezadržitelného směřování k zatím neznámému cíli, dychtivosti a prapůvodní energie, s níž si obě hlavní postavy posedle zahrávají s osudem a připravují si tak téměř nesnesitelnou úzkost a napětí. Smysl cesty, po které se vydaly, lze rozpoznat až při pohledu zpět proti proudu času – není to kniha, je to život sám.
Mistrovský milostný román CAROL patří k vrcholům americké i světové literatury a je jmenován mezi nejvlivnějšími knihami 20. století. Podle románu natočil režisér Todd Haynes stejnojmenný film, který je uváděn mezi nejvážnějšími kandidáty na cenu Oscar za rok 2015.

Tak co říkáte na tuto moji hromádku? Vybrali byste si? :)

Pěkný den,
Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat