pondělí 11. ledna 2016

Harry Potter a Kámen Mudrců - J. K. Rowling

Autor: J. K. Rowling
Rok vydání: 2000
Počet stran: 286
Nakladatelství: Albatros
Překlad: Vladimír Medek

PRO SPOŘÁDANOU MYSL JE SMRT JEN DALŠÍ VELKÉ DOBRODRUŽSTVÍ. - BRUMBÁL

Brýlatý chlapec s nachovou jizvou na čele, připomínající blesk - to je Harry Potter. Od jedenácti let student čarodějnické školy v Bradavicích, kamarád Rona a Hermiony.
Já nevím, proč mám takový pocit, že popisovat něco, co úplně všichni znáte, je totálně zbytečný? :)

Tudíž se do toho pouštět nebudu. Ještě donedávna žila snad jen jedna osoba (když neberu lidi, kteří jsou starý ročník), která neznala Harryho. Neviděla filmy, nečetla knihy a vyhýbala se tomu, jak mohla.

Ale teď už není. Odešla... Odešla se postavit do toho houfu fanoušků Harryho, hrdě se k tomu hlásí a prohlašuje, že se ji to opravdu líbí.

Chcete vědět příběh, jak se ta osoba dokázala postavit na stranu Harryho, když do té doby byla na straně vy víte koho? (No, to teď kecám, protože vy víte koho neznala, ale byla na straně neználka, někoho, kdo neměl Harryho rád, protože pořád jen z každé strany slyšel chválu a takové hromadné "akce" ten člověk opravdu nemá rád!)
Možná i proto na truc to nečetl...

Povím vám tedy jak to začalo....
Ten člověk četl Magisterium od Holly Black a Cassandry Clare. Je to o čarodějích, je to o mladých lidech. Je to moc příjemná série. A jeho veeeeeelmi dobrá kamarádka, mimochodem majitelka blogu Střípky příběhů, jej začala prosit, ať zkusí HPčko, že se mu to musí líbit, protože je to jako Magisterium, jen asi milionkrát lepší. A že to pro ní musí udělat, jestli ji má rád, aspoň první díl, aspoň kapitolu... A stále takto se do toho člověka navážela, až člověk povolil a otevřel knihu...

Pak si ten člověk řekl, že byl idiot :)) Protože se mu kniha moc líbila, sice nebude ihned vyhledávat filmy, bude díly prokládat jinýma knihama, nebude si kupovat HPčkovské omalovánky, ale ty knihy přečte. Všechny díly.. A kdo ví, možná jednou dojde i na filmy. Ale teď může s klidným svědomím říct, že má rád Harryho Pottera! A Hagrida! Toho nejvíc asi. Ten je naprosto kouzelnej! :)

A chcete vědět, kdo byl ten divný člověk, který nechtěl HP číst? --------
----------
----------
JÁ----
DARAMEGAN----
---------
-------
.........

A tímto se přiznávám, přidávám se k houfu fanoušků HP (byť jen knihového). Danuško, máš to u mě! :))) :***


Mějte se hezky,
Daramegan


Žádné komentáře:

Okomentovat