pátek 16. října 2015

Čtyři vteřiny rozhodnou - K. A. Tucker

Autor: K. A. Tucker
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 440
Překlad: Jana Pacnerová
Orig. název: Four Seconds to Lose


"Věřím, že někteří lidé jsou od přírody zlí.
Věřím, že pocit viny je silná motivace.
Věřím, že o vykoupení můžete usilovat, ale nikdy ho plně nedosáhnete.
Věřím, že druhá šance existuje jen ve snu, ve skutečnosti nikdy.
Věřím, že nemáte léta, měsíce ani týdny na to, abyste ovlivnili něčí život.
Máte vteřiny.
Vteřiny na to, abyste někoho získali.
A vteřiny na to, abyste ho ztratili."

Cain Ford je majitel striptýzového klubu, ale ne jen tak ledajaký. Je to správný chlap, který zaměstnává dívky na pokraji společnosti, aby jim dal vydělat peníze a tím jim pomohl vést spořádaný život, který je bude naplňovat. Je také jejich obránce. Když se ocitnou v moci chlapů, kteří je využívají, mlátí a svádí k drogám, Cain, i když je jejich šéf zasáhne a dívkám se opět snaží pomoct nahoru.
Ale jeho minulost není růžová. Je bývalý zápasník, Ilegální zápasy v podzemí, kde byly boje na smrt, ty byly jeho obživou, vydělaly mu hromadu peněz, ale také mu zanechaly "pošpiněné ruce".
A na druhé straně tu máme Charlie, která je nevlastní dcerou Velkého Sama, jež je drogový dealer. Žije v New Yorku a Charlie má nastoupit na svou vysněnou školu. Ovšem její otčím potřebuje spojku, potřebuje někoho, kdo bude dealovat drogy v Miami. A tak se rozhodne své nevlastní dceři změnit identitu a poslat ji do samotných pekel. Do Miami. Charlie je nucena odjet a v Miami začíná její nový život. Ale určitě ne lepší. Chce se vymanit ze sevření Sama, ale je to vůbec možné? Drogový kartel je všemocný, s nikým se nemazlí a Charlie díky Samovi se ocitá přímo v centru dění.

A jednou se cesty Caina a Charlie propletou. Zamotají se, rozmotají se, poté se zamotají ještě více..

Tato kniha je třetí díl ze série Ten Tiny Breaths a dle mého názoru se autorka stále zdokonaluje. I když jednička je většinou v každé sérii nepřekonatelná a tady u této to není jinak, každý díl má své kouzlo a proto jej nelze hodnotit negativně.
Autorka se pustila do velmi neotřelého tématu, drogového kartelu a tvrdého zacházení drogových dealerů, ale ujala se toho se ctí. Příběh je perfektně postaven, místy je napínavý, samozřejmě zde nechybí romantika, nechybí sex (ale ten je pouze na pár stránkách), je plný dějových zvratů a také se autorka v určitých úsecích vrací k našim starým kamarádům z prvních dílů.

"...a přinesl s sebou dvě policejní fotky, si vysloužil mou důvěru. Hodil je na stůl, nařídil mi, abych si zapamatoval ty obličeje a utíkal opačným směrem, kdybych je někdy viděl."

Celkově hodnotím knihu na plný počet bodů a to hned za tří důvodů.
1) autorka si umí pohrát s pocity postav a je pořád lepší a lepší
2) příběh je neotřelý, zábavný, napínavý, nebude vás nudit
3) představa nahého Caina vám nedá spát

:))

Pokud jste četli první díly, určitě vám vřele doporučuji i toto pokračování a pokud jste tuto sérii ještě neměli v rukou, neváhejte a koukněte se po ní. Opravdu stojí za to.

Mějte krásný den!

Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat