pátek 13. února 2015

Rachel Harris - Mé sladké šestnácté století


Cat je dívka, která má krátce před svými 16tými narozeninami.. Matka je slavná herečka, původem Italka, která má plno manýrů, otec je známý režisér a za přítelkyni, nastávají macechu Cat, má Jenny, která je nadšená totálně do všeho, co se děje.

Cat je ráda v ústraní, chce mít svůj klid a pokud možno, nemít kolem sebe žádné lidi, což se ji nedaří, zvláště kvůli Jenny, která, aby toho nebylo málo, pro ni připravuje oslavu jejich narozenin, jež bude v MTV.

Cat s tím nesouhlasí, ale aby otec ji trochu uchlácholil, vezme ji, před oslavou, na výlet do Itálie, slunné Florencie, protože Cat miluje umění, renesanci a Itálie je přece kolébka toho všeho.
Když se jednoho slunného dne prochází po náměstí ve Florencii, bez doprovodu otce a macechy, její kroky zamíří do stanu, kde na ni čeká Reyna.. Cikánka, která ji změní život, a když napíšu slovo změní, tak ji ho změní se vším všudy.

Ocitne se ve Florencii, v roce 1505, v období renesance, kdy žil Michelangelo, kdy tvořili všichni umělci své doby. A už to není Cat, je to PazienzaD´Angeli, je v dávných letech předků své matky. A tady začíná její dobrodružství, které je naprosto úchvatné, které ji přinese věci, o nichž se ji nikdy ani nesnilo.


Velmi, ale opravdu velmi skvělá kniha, je sice pro mladší čtenáře než jsem já, ale i tak jsem z příběhu nadšená. Nejen, že díky ní mám skvělou představu o renesanci, ale hlavně jsem se nesmírně bavila. A když jsem si přečetla poslední slovo v knížce, tak je mi naprosto jasné, že po druhém díle sáhnu hned. Tedy… Už se tak stalo.

Líbí se mi, jak je knížka napsaná, respektive přeložená, např. slovo „výsernice“ mě velice pobavilo, jako přirovnání k WC. A počkejte, až poznáte Lorenza.. To je úplně jiná liga.
Přečtěte si ji, fakt že jo.


Vaše DaraMegan

Žádné komentáře:

Okomentovat