čtvrtek 9. dubna 2015

Svůdné nebezpečí - Wendy Higgins


Autor: Wendy Higgins
Rok vydání: 2014
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: Jana Jašová
Stránky: 360


Anotace: Sedmnáctiletá Anna Whittová už překonala prvotní šok ze zjištění, že není obyčejnou smrtelnicí. Patří mezi potomky padlých andělů, nefily, a její osud předurčuje dávná věštba – právě ona má navždy zlomit moc démonů nad světem lidí. Otec Belial naštěstí stojí při ní, ale naoko musejí oba předstírat, že dál svádějí nevinné duše do temnot závislostí. Na otcovo přání začíná Anna s kamarádem Kopanem cestovat po světě, aby dali dohromady stejně smýšlející nefily. Jejich cesty jsou riskantní, ale na Annu číhá ještě další nebezpečí. Nedokáže zapomenout na Kaidana a její poslání ji nakonec nevyhnutelně zavede i za ním. Dokážou oba odsunout stranou touhu a soustředit se na boj proti zlu? A je jejich láska vítězstvím hlubokého citu nad démonickou přirozeností, nebo jen dalším úskalím, které jim do cesty postavil osud?

zdroj anotace: databazeknih.cz

Ze všeho nejdřív se musím omluvit Anně. Jsem ráda, že už je velká holka - a myslím to tak, že není už ufňukaná, dokáže bojovat za to, co chce, dokáže si dupnout, sjednat si pořádek a dokáže si užívat života.
I když ji trápí Kaidan, který ji odmítá, nemluví s ní, změnil si číslo a ona je nešťastná. Ale přesto, i tak je ji lépe.

" Naděje je to s křídly

co hnízdí uvnitř nás

a pěje píseň beze slova

stále zvedá hlas."

Emily Dickinsonová

Když se ji zjeví duch mrtvé sestry Ruth z kláštera, dozví se šokující zprávu, je jediná, která může svět zbavit démonů, které se navrátí peklu a osvobodit nefy od jejich nadvlády.
Se vším ji pomáhá její otec Belial, který se opět vrátil na stranu dobra, podporuje ji, zařizuje, přikazuje...

Nejtěžší část knihy pro mě byly ty stránky, kdy Kaidan promlouval s kamarády a Anna taktéž a dozvídala se, jak ošklivě o ni mluví. Kaidan byl a pořád je můj hrdina, a když se choval jak magor, tak jsem měla sto chutí mu urvat hlavu a hodit ji pod projíždějící autobus. Arogantní chlap! Ale pozor - nesmíte v této knize dát na první dojem. A nebo jo, dejte a pak budete mile překvapeni. No, i když možná ne, těžko říct, jak to budete mít.

"Nemůžeš mě připravit o svobodu mysli"John Milton

Každopádně, celkově je druhý díl tisíckrát lepší než první. Já byla dokonce i nervozní, jak to všechno dopadne, protože místy tam jsou šokové informace, brutální zvraty, infarktové situace a já nevím, co ještě.
Jednoznačně spokojenost s tímto dílem a pokud jsem Vám tvrdila, že u jedničky se nudit nebudete, tak tady je 100% úspěch zaručen! Žádná nuda, jen akce, děj, napětí :)


Musím dát 5*, už jen kvůli Kaidana, se kterým chci být na horském kole při západu slunce!!!

Pěkný večer všem
DaraMegan

Žádné komentáře:

Okomentovat