pondělí 6. dubna 2015

Svůdné zlo - Wendy Higgins


Autor: Wendy Higgins
Série: Svůdná trilogie
Rok vydání: 2013
Počet stran: 413
Nakladatelství: CooBoo
Překlad: Jana Jašová

Anotace: Anna, šestnáctiletá středoškolačka z maloměsta v americké Georgii má podobné starosti jako většina dívek jejího věku. Příliš drobnou postavu, příliš starostlivou adoptivní matku nebo to, že jako vzorná studentka a horlivá abstinentka není mezi spolužáky moc oblíbená. Má ale i starosti, se kterými se nikomu nesvěřuje. Například vnímá aury lidí, není nikdy nemocná, vidí a slyší na neobvyklé velké vzdálenosti.
Teprve, když se na rockovém koncertě v klubu seznámí s atraktivním mladým bubeníkem Kaidanem, začíná krůček za krůčkem objevovat pravdu o sobě a o svém původu, ale i o světě skrytém před zraky obyčejných smrtelníků. O existenci rasy nefilů - potomky lidí a padlých andělů, do níž Anna a Kaidan patří.
Bytostí s nadpřirozenými schopnostmi, které mají pod hrozbou trestu smrti od svých démonických otců nařízeno šířit mezi lidmi sedm smrtelných hříchů. Jak vzorně vychovanou a úzkostlivě slušnou Annu promění sblížení s otcem?

zdroj anotacedatabazeknih.cz

Já se opět musím vyjádřit k obálce - no, není krásný Kaidan? Tak nějak bych si ho i představovala :)
Kdyby se mi ta obálka nelíbila tak moc, možná bych přečtení této knihy ještě trochu odložila... Ale zvědavost vyhrála, jestli se za krásnou obálkou skrývá i krásný příběh?!

... kniha začíná narozením Anny... Už když jsem si četla její vzpomínky, bylo mi jasné, že to bude velmi zajímavý příběh: "Hlavně žádné drogy, maličká" :) Její otec svérázný démon a jsem ráda, že dostal hodně prostoru v knížce, tak jak ostatní démoni. A nebojte, neochudím Vás o ně, na konci článku budete mít jejich souhrn. ;-)



" Toho hřích pozdvihne a toho ctnost zas skosí."
William Shakespeare, Půjčka na oplátku (přeložil E. A. Saudek)

Musím uznat, že námět knihy je dokonalý, hlavně démoni, kteří mají dcery a syny a ti rozsévají hříchy mezi smrtelníky. Pracují takovým stylem, že jste např. synem smilníka, Vaší povinností a pracovní náplní je mít sex každý den a hlavně, pokaždé s někým jiným. :) No, myslím, že toto mluví samo za sebe.

Ale musím uznat, chvílemi mne hlavní hrdinka, Anna, naprosto vytáčela. Byla tak naivní, tak "nepřizpůsobivá", nebo jak to říct... Když přeci zjistím, co je mým životním údělem, tak udělám všechno pro to, abych přežila a hlavně, žila ke své spokojenosti, abych se mohla na sebe podívat do zrcadla, což si myslím, že ona nemůže za některé věci. Každopádně, poprvé jsem četla řádky o tom, jak hlavní hrdinka řeší, že nemá oholené nohy :)
Jsem spíše pro ty průbojnější holky, hrdinky, které si jdou tvrdě za svým, Anně polovina věcí spadla do klína, přímo z nebe. Ale tak to asi má být, vždyť je to potomek démona a anděla :)


Celkově jsem z knížky příjemně překvapená, ale pořád čekám, že v těch dalších knížkách autorka na mě vyrukuje s nějakým esem v rukávu, protože za plný počet to teda není.

Kdyby tam nebyl Kaidan, kterého jsem žrala od první věty, tak možná bych se s knihou trápila trochu déle, ale když já miluju takové ty machry a nafoukance a nedostupné hochy, které chce každá žena, taková správná výzva, a tou Kaidan v té knize opravdu je.

Takže, hodnotím 3,5/5 a čekám Wendy, že to trochu rozjedeme :)

No a ať na Vás, mí věrní čtenáři nezapomenu, aspoň pár démonů hlavních hrdinů :)

Anna - dcera Beliala /závislost/ - vzbuzování závislosti na návykových látkách, především drogy a alkohol
Kaidan - syn Pharzuphův /smilstvo/ - vyvolávání tělesného chtíče, sexuální touhy mimo manželství

Rahab /pýcha/ - ponoukání k přehnané víře ve vlastní schopnosti, marnivost
Shax /zlodějství/ - nutkání krát
Thamuz /vražda/ - povzbuzování k zabíjení lidí

No, co myslíte, nepřitahují Vás už teď? :)
Budu ráda, za Vaše názory, jestli Vás přitahovali tito démoni, jak na Vás působila kniha, jak se Vám líbila recenze a tak prostě, však to znáte :)

zdroj obrázků: tady :)


1 komentář:

  1. Narazil jsem na tuto úvěrovou společnost na Googlu a kontaktoval jsem e-mail, který jsem viděl, a najednou jsem byl schválen úvěr ve výši 2 000 000 USDD, takže jsem nikdy nevěřil, že to všechno může fungovat, dokud mi nebudou připsány 2 000 000 USDUSD poradím každému, kdo to potřebuje půjčky na kontaktování této úvěrové společnosti za účelem získání půjčky, jedná se o e-mail společnosti: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

    OdpovědětVymazat