pondělí 3. prosince 2018

Vánoční polibek v Notting Hillu - Mandy Baggot

Autor: Mandy Baggot
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2018
Počet stran: 464

"To jo," přikývla Isla. "Bylo to fajn." Znovu si dokázala vybavit jen to, jak ležela na pohovce v kině a zírala do těch oříškových očí. Oříškových očí patřících prolhanému zrádci."

Představte si dokonalý vánoční polibek... Jeho silné paže ji objímají kolem pasu, ona bere jeho tvář do svých dlaní, na milence se pomalu začíná snášet sníh...
Isla Wintersová přesně na takové věci vůbec nemá čas! Zatímco její sestra se nemůže nabažit - stále víc a víc - pohledu na zamilované páry v ulicích Londýna, Isla má plné ruce práce, aby zabránila uklouznutí Hannina invalidního vozíku na ledu a aby nepřišla pozdě do své vysněné práce ve stavební firmě Breekers Londo.
Všechno se však změní příjezdem Chase Bryana z newyorské kanceláře. Už se těší, jak se seznámí s Isliným milovaným Notting Hillem, ale jak za nocí přituhuje, nebude Islu stát příliš velkou cenu, aby se zahřála?

Mandy Baggot je autorkou, jejíž romantické komedie získaly různá britská i mezinárodní ocenění. Miluje řecký ostrov Korfu, bílé víno, country music a kabelky. Je také zpěvačka, dokonce se zúčastnila televizních pěveckých soutěží včetně pořadu X-Factor. Mandy žije s manželem a se dvěma dcerami poblíž města Salisbury v britském Wiltshiru.

Máte rádi Vánoce? Máte rádi romantické příběhy? Máte rádi Londýn? Pokud jste si aspoň na jednu otázku odpověděli ano, tak vám doporučuji začíst se do nové knihy Vánoční polibek v Notting Hillu. Nechte se unést vánoční atmosférou a zamilovaným příběhem, který vás pohltí od začátku až do konce jako mne.

zdroj obrázku
Isla Wintersová je pětadvacetiletá úspěšná zaměstnankyně ve velké, světové firmě. Po pracovní stránce je vše jak má být, ale soukromý život nemá žádný. Rodiče ji umřeli a mladší sestra je na vozíku, takže se o ní stará dnem i nocí. Začíná prosince, její nejoblíbenější měsíc v roce. Záře, třpyt, večírky, smích a radost. Ale tento prosinec nebude stejný jako každý rok, letošní prosince si pro Islu připravil několik dramat. A to nejen v práci, kde jim změní ředitele, který přijíždí až z dalekého New Yorku a udělá si z Isly "holku pro všechno", ale také v soukromém životě. Přejde všechny své výmoly, které se jí na její cestě objevily bez zakopnutí? Prožije svůj dokonalý vánoční polibek?

Chase Bryan má po rozvodu, ještě se z něj nevzpamatoval, a tak se snaží vrhnout do nové pracovní příležitosti, aby začal od začátku a postavil se na nohy. Přijíždí do Londýna se svými dvěma dcerami, aby s nimi strávil trochu času, když je už nevídá každý den. Jak ale skloubit práci a děti, aby vše zvládl? Hlavní pro něj je, aby jeho projekt dostal zelenou a on se dostal znovu do sedla, a je rozhodnutý pro to udělat maximum. Tím se podle něj vše vyřeší, práce i jeho soukromý život. Pak ale přijde první procházka Notting Hillem s jeho dětmi a "holkou pro všechno" a začíná se všechno hroutit. Zde přichází otázka, zda je to k horšímu nebo lepšímu? Okouzlí ho Notting Hill a slečna, která v něm bydlí natolik, aby změnil svůj směr?

zdroj obrázku
"Chtěl z ní udělat chůvu. Isle to mělo docvaknout v okamžiku, kdy se dozvěděla, že má s sebou děti. Je žena. Je jeho holka pro všechno, zatímco bude ve Velké Británii. Dávalo smysl, že si myslí, že za nic nestojí. Jediná pomoc, kterou mu bude moct poskytnout, zatímco bude dohlížet na jakýsi projekt, je starání se o dvě malé holky."

Tato kniha mi připomněla film Notting Hill, díky němu jsem si dokázala lépe představit místa, které jsou v knize popisovány. Je to napsáno tak kouzelně, že vás příběh vtáhne a budete hltat stránku za stránkou.
Kapitoly jsou nadepsány vždy místem, kde se děj odehrává, což je velké osvěžení od obyčejného číslování kapitol. A i když je Vánoční polibek v Notting Hillu romantický, sladký, nereálný a předvídatelný příběh, tak kdy jindy věřit na zázraky, když ne o Vánocích?
Navíc spojení -dokonalé rande- dostane nový význam a Londýnské oko si určitě zapíšete na seznam památek, které musíte v Londýně navštívit.

Knihu doporučuji všem, kteří oddechovku, ať už před vánočním shonem nebo v průběhu, uvítají. Zamilovaný příběh s trochou humoru, napětím a vánoční atmosférou. Vidím to na horkou čokoládu, teplé ponožky, hořící krb, sníh za okny a v ruce Vánoční polibek v Notting Hillu a výsledek bude dokonalý. Pokud nesněží a nemáte krb, tak to neřešte, i tak si čtení opravdu užijete. :-)

Hvězdné hodnocení:


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet, kde si knihu Vánoční polibek v Notting Hillu můžete zakoupit.

Díky za přečtení a mějte se fajn!
Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat