středa 7. března 2018

Purpurové doteky - Markéta Harasimová

Autor: Markéta Harasimová
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: MaHa
Počet stran: 272

"Probudil ji vlastní křik. Koupala se v potu a před očima ji doznívala příšerná scéna z noční můry, která začala tak nevinně. Erotické snění tvrdě přebil krvavý výjev s přídechem neskutečna. Do ušních bubínků se jí zabodly ostré jehličky a ona až po chvíli pochopila, že ten nepříjemný zvuk vydává přístroj hlídající její tělesné funkce."

Děsivá souhra náhod spojí minulost se současností a dokonale zamíchá lidskými osudy... Detektivní příběh plný erotického jiskření, napínavých zvratů a překvapení.
Nadějná malířka Karin se stane náhodnou svědkyní brutální vraždy, otřesný zážitek si však nevybavuje. Ztrácí po něm paměť a nevzpomíná si na nic z předešlého života. Znovu tak objevuje svou identitu a navazuje na zpřetrhané nitky minulosti. Setkává se s bývalým snoubencem, nenapravitelným gamblerem Hynkem, a také sexy majitelem galerie Maxem, k němuž cítí silnou erotickou přitažlivost. Karin touží po sblížení, což se zdá být oboustranné, ale je tady malý háček: Max je zadaný...
Mladá žena navíc odhalí utajovaný psychický teror, jemuž je vystavena její kamarádka Marta. Té se nedaří odpoutat od despotického manžela - její muž v ruce třímá zlověstné eso, které může zničit celý Martin život. Karin bojuje s amnézií a nenaplněnou láskou, zatímco za jejími zády řádí masový vrah a nespouští ji z očí. Obětí stále přibývá a za záhadných okolností nečekaně umírá také Hynek. Jeho vražda ale mezi ostatní jaksi nezapadá a policie neví, zda má co do činění s jedním či více zabijáky. Vyšetřování zamrzá na mrtvém bodě, vraždící maniak se však stále víc přibližuje k ženě, která viděla víc, než měla...

Purpurové doteky autorky Markéty Harasimové je kniha, která vás okamžitě vtáhne do děje. Skrývá se v ní láska, ale také erotika a pořádná dávka nebezpečí. Jedná se o zamotaný a tajuplný příběh, jenž vás nenechá vydechnout a až s poslední stránkou se vám uleví, protože budete konečně všechno vědět tak, jak to je.

Hlavní postava, Karin, při neplánované procházce zažije otřesný zážitek - brutální vraždu, po kterém ztrácí paměť. Nad tím, jak se s tím vyrovnává, sem tam zakroutíte hlavou, že dokáže být tak klidná. Přitom ji může hrozit nebezpečí, protože venku běhá masový vrah a ke všemu ona neví kdo je. Upřímně, já bych se zbláznila. Přesto si hrdinku zamilujete, zůstává nohama na zemi a nelituje se, bojuje s překážkami, které je život staví do cesty. Působí jako silná žena. Navíc si uvědomíte, že i když ztratíte paměť, povaha vám zůstane a tak je nejlepší spoléhat se na své vnitřní pocity.

Karin se setkává se svou rodinou a přáteli, u kterých zjišťuje, že jejich životy jsou také velice zamotané. Ta nejistota, kdy se vrátí paměť, protože to může být z minuty na minutu, musí být šílená a důležitá je podpora lidí, kteří ji milují. Ale i láska k protějšku je důležitá...

Další postavu, kterou bych ráda zmínila je její kamarád a majitel galerie jménem Max. Je velmi milý, ohleduplný a podle hlavní hrdinky také velice sexy. :-) V její situaci ji moc pomáhá, ale co když to není čistě jen z gentlemanských důvodů? Zmínila jsem tuto postavu proto, že jsem si párkrát řekla, že bych jej jako partnera brala i já! :-)

"Ohlédla se a přiložila ruku k čelu jako kšilt, aby ji tolik neoslňovalo slunce. Kapota robustního vozu, který se k ní líně šinul, odrážela zlaté paprsky. Ustoupila do trávy, jelikož silnička nebyla příliš široká. Šestý smysl vedl Karinin pohled ke znaku automobilky na přední masce. Rozpoznala čtyři propojené kruhy a mimoděk sjela očima k espézetce. Překvapením nahlas vyjekla a srdce se jí rozbušilo rychleji."

Kniha je čtivá a líbilo se mi, že se v příběhu pořád něco děje a nutkání číst dál a dál bylo velmi "silné." Nechtěla jsem čtení zbytečně odkládat. Nenašla jsem žádná hluchá místa a musím říct, že čím víc se příběh vyvíjí, tím víc jsem potřebovala vědět, jak to dopadne. Vzpomene si? Kdo je vrah? Chytí ho? Budou spolu? Pořád se mi hlavou honily nové a nové otázky.

Kapitoly jsou rozvržené tak akorát, ani dlouhé, ani krátké a hlavně jsem vždy měla přehled o tom, co čtu. Věřím, že tuto knihu si uložíte do své knihovny a pokud budete chtít zažít napětí spojené s erotikou, rádi se k ní vrátíte. Spisovatelka mne ani tentokrát nezklamala, zanechala ve mě pocit, že život není jen o hrůze nebo lásce.

Purpurové doteky doporučím všem ženám, které mají představivost a dokáží číst knihu, jenž má více žánrů najednou. Nebude jim vadit být detektivem a vzápětí přeladit na milostnou strunu a užít si to. Já si to tedy užila. :-)

Hvězdné hodnocení:


Děkuji autorce, Markétě Harasimové, za recenzní výtisk a pokud si chcete knihu pořídit, tak přímo tady je odkaz.

Díky za přečtení a mějte se fajn!
Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat