středa 10. února 2016

Knižní nadílka

Ahojte,jak mnozí víte, v tento čas si musím dělat radost, aby mi bylo tak nějak fajn. A nebo mi můžou udělat radost i jiní, že... Takže Vám tady přináším krátký článek, co nového mám v knihovně a na jaké recenze se v blízké době můžete těšit. :)A začnete hned recenzním výtiskem z nakladatelství LEDA. Tohle je on.... Dvoudílný svazek..



 Ann Radcliffe: Záhady Udolfa
Anotace: Ve slavném romantickém románu Záhady Udolfa vytvořila Ann Radcliffová (1764–1823), vynikající vypravěčka, kterou obdivovala a u níž se v mnohém inspirovala Jane Austenová, sestry Brontëovy, Edgar Allan Poe a mnoho dalších, napínavý dobrodružný příběh plný dramaticky vypjatých scén, překvapivých zvratů, úkladných intrik a tajemných záhad. Jeho mladá hrdinka Emilie prožila šťastné dětství, ale v další cestě životem zakouší jinou, o mnoho drsnější tvář světa a při své citlivosti čelí všem těžkým zkouškám za cenu mimořádného duševního vypětí. Emiliin příběh lemují záhadné komnaty, tajné chodby a ponurá nádvoří gotického hradu, k bydlení nově upravený zámek se starým opuštěným křídlem opředeným hrůznými historkami, klášter, jehož prostory podněcují i víru v nadpřirozená zjevení, loupežnická tvrz vyvolávající představy krutých násilností, úzké cesty vedoucí temnými lesy a divokými roklemi, rozbouřené přírodní živly – ale také líbezná údolí prosycená vůní tisíce květů, mořská zátoka se šuměním vod narážejících na pobřeží a ztišené večerní soumraky, v nichž se ozývá tajemná hudba nadpozemské krásy.

Právem se Emilie zmocní pocit, jako by se na ni neštěstí hrnulo ze všech stran, a pod tlakem otřesů, kterým je vystavena na Udolfu, dostoupí její nervozita vrcholu: „To, co nyní prožívala, připadalo jí jako nějaký zlý sen či hrůzostrašný příběh, v jakých si někdy libovala nespoutaná fantazie básníků: přemýšlela-li o tom, co se už stalo, probouzelo to v ní samou lítost, snažila-li se předvídat, co bude, jímala ji hrůza.“


Dalším, co vám představím, je další recenzní výtisk, tentokrát z nakladatelství BARONET.


Claire Contreras - Kaleidoskop srdcí
Anotace: Estelle se zvolna vynořuje z kalných vod tragédie, kterou pro ni byla předčasná smrt snoubence. Vrací se k práci ve své umělecké galerii, prodává dům, kde jí Wyatta všechno připomíná, znovu navazuje společenské styky… a vtom se po letech setká s Oliverem, nejlepším přítelem svého bratra, jenž byl její první velkou láskou. Před časem jí zlomil srdce, když ji bez vysvětlení opustil; podlehne Estelle chemii, která mezi nimi zjevně stále funguje? A zklame ji Oliver podruhé?

Dalším kouskem je kniha, která si mne získala růžovou obálkou a cenou (z Levných knih za 29,-Kč) :)


Sarah Harvey - Deník zkrachovalé lásky
Anotace: Diář pro manažery nemusí vždy sloužit jen k záznamu termínů a kontaktů a k zápiskům z nudných porad… Může sloužit jako deník – tajný deník o lásce… Každá dívka či mladá žena někdy snila o tom, že jednoho dne potká prince na bílém koni, se kterým stráví celý život. Hrdinka bestselleru Alice Cooperová si muže svých snů představovala už jako malá holčička. Teď ho, zdá se, našla. Nathan Masters je pohledný, šarmantní, úspěšný, bohatý, zkrátka ideální partner. Jenže časem se ukáže, že vše není tak růžové, jak zpočátku vypadalo. Neobvyklý dar k Vánocům spustí lavinu událostí, díky nimž se začíná ukazovat Nathanova pravá tvář. Je čím dál zřejmější, že Alici čeká zásadní krok: zůstat s Nathanem, o kterém má pochybnosti, nebo začínat nový vztah s novým mužem? Oslava jejích třicetin se blíží a Alice se musí rozhodnout…

A poslední kousek je kniha, kterou jsem dostala od chlapa. Věděl, že ji chci a tak mi ji koupil a já ušetřila na zásilkovně. :) A taky, aby mi trochu pomohl v tom mém trápení.. :) A je to tato kráska:


Blake Kendare: Antibohyně
Anotace: Staří bohové neumírají…
Aspoň si to Athéna myslela. Jenže pak jí pod kůží začala vyrůstat pírka, která jí zahltila plíce jako nějaká podivná rakovina, a Hermése sužovala spalující horečka. Tím skončil jejich poklidný věčný život ve zdraví.
Athéna a Hermés putují světem a zoufale hledají příčinu svého pomalého, bídného umírání. Cestou získávají spojence a odhalují pradávné i nové protivníky. Pátrání je zavede ke Cassandře, obyčejné dívce, která se kdysi coby vědma těšila přízni a ochraně jednoho z bohů.
Dnes už se Cassandra do života bohů nijak neplete, vlastně ani netuší, že existují. Přesto by mohla hrát klíčovou úlohu ve válce, k níž se schyluje. 
Královna bohů Héra se spojila s dalšími antickými obyvateli Olympu, kteří ve snaze prodloužit vlastní život vyvražďují své rivaly. Touha přežít z nich udělala antibohy, ubohé karikatury jejich někdejší slávy. Athéna bude potřebovat nějaké trumfy, protože život nesmrtelníků jen tak nevyhasne. 
Každý z nich umírá po svém. Někteří se zadusí peřím. Z některých se stanou příšery. Ale všichni zuří až do posledního dechu.
Nadešel čas války bohyň.


Tak co na ně říkáte? Miluju knihy, protože mi dávají naději, chuť něco dělat, chuť vyjít ven a koupit si další.
Máte nějakou nebo četli jste? Pochlubte se mi... I "obyčejný" komentář potěší a zvedne mi náladu. :)

Daramegan

Žádné komentáře:

Okomentovat