středa 11. ledna 2017

Seznam mrtvých - Jennifer L. Armentrout

Autor: Jennifer L. Armentrout
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 344

"Pokus o vraždu přitáhl všechny policajty odevšad.
Pokusila jsem se v nemocničním lůžku posadit a nevšímala si slabého pnutí na žebrech ani tupé bolesti v hlavě. Máma stála vedle mě a jemně mě zatlačila zpátky. Její jindy vyčesané blond vlasy jí padaly ve volných vlnách na ramena a v oříškových očích, spíš zelených než hnědých, se zračila starost."

Ella se před pár měsíci rozešla se svým přítelem Gavinem. Na začátku nového školního roku se s kamarádkou Linds rozhodnou, že si poslední rok na střední škole užijí naplno. Ovšem cestou z večírku je Ella přepadena neznámým útočníkem a všechno se změní. Sedmnáctiletá studentka se ocitá v centru vyšetřování pokusu o vraždu, přesto se snaží vrátit do zaběhlých kolejí.
Ella nedokáže setřást pocit, že ji někdo sleduje. Když se začnou záhadně ztrácet její spolužačky a objevovat mrtvá těla, dívka začne podezírat i své nejbližší přátele, včetně pohledného trenéra sebeobrany Jensena. Navíc se zdá, že vraždy mají něco společného se starou nešťastnou událostí. V malém virginském městečku Ella náhle neví, komu může věřit.

Tohle bylo opět pošušňáníčko. Pořád mluvím dokola, jako kolovrátek, o tom, že Jennifer je jedna z mých nejoblíbenějších autorek hlavně proto, že její příběhy jsou pro mě dokonalé. Napínavé, zábavné, vždy se odreaguji, někdy se naštvu, někdy se vystraším, ale pokaždé jsem naprosto uchvácena tím, co autorčina fantazie předvede na několika stránkách knihy.
Nejinak je tomu i se Seznamem mrtvých. Nečekala jsem, že to bude takhle dobré. Věděla jsem, už podle ohlasu jiných lidí, kteří tuto knihu četli dříve, že se jedná o čtivou "romantickou detektivku", ovšem příběh předčil mé očekávání. Vůbec se nezdráhám a dávám plný počet bodů, doporučuji všem a říkám nahlas, že jsem okouzlena! :-)
Jen teda děkuji autorce za to, že díky ni a Stephenovi Kingovi nemám ráda klauny prostě. A tentokrát se k tomu přidal i kardinál červený - tohle je on:
                                                                 zdroj obrázku

Jakmile si tuto knihu přečtete, tak jen při pohledu na tohoto ptáka se vám zježí všechny chlupy po celém těle, tak jako mi a přísahám, že se mi o tom bude asi ještě zdát... :-)

Když se zmíním o samotném příběhu a jeho hrdinech, tak bylo vše tak, jak být má. Hrdinové, ač jsou to středoškoláci, jsou normálně smýšlející bytosti, kteří nejsou žádným způsobem naivní a přemýšlejí hlavou. Není tam žádná postava, která vybočuje z řady a museli byste ji rozdýchávat.
Samotný děj, který se odehrává v malém, poklidném městečku je skvěle napsán a hlavně se autorce podařilo dát do něj napětí, které by se dalo krájet.
Pro představu, sprchujete se, všude je pára z horké vody... Najednou uslyšíte divný zvuk...A další... A znovu... Otevřete sprchový kout a vidíte to...
Přiznám se, já byla místy vystrašená jako malé dítě z čerta a musela knihu odložit (ale jen na chvíli - úplně stejnou dobu, jak si zakrývám oči u hororu v televizi). Prostě tak, aby se mi tep vrátil do normálu a hlavně, abych se nebála projít naší tmavou chodbou na záchod a do koupelny - ještě, že nemáme sprcháč, ale vanu. :-)

"Netoužila jsem žít v minulosti plné bolesti, smutku, viny a nedorozumění. Chtěla jsem dnešek a zítřek, zejména když mi nedávno bylo připomenuto, že ne všichni mají zítřek garantovaný. Toužila jsem po novém začátku a chtěla jsem ho prožít s ním."

Jak už jsem psala výše, tak hodnocení knihy je za mě 100%. I když se jedná o thriller pro mládež a já už asi spadám do jiné kategorie, tak Jennifer Armentrout umí vtáhnout do děje kohokoliv. A je jedno, jestli tuto knihu bude číst mladá holčina nebo paní v důchodu. Pobaví se obě. Dle mého se do této knihy začte každý, kdo bude chtít.
Pro mě je to další top dílo autorky a jen mi potvrdila, že právem patří mezi mé nejoblíbenější spisovatele!

To, že ji doporučuji už psát nebudu, jelikož z této nadšené recenze je to jasné, ale co ještě zmíním, tak je poděkování nakladatelství Baronet za zaslání recenzního výtisku a pokud si knihu chcete koupit, tak přikládám odkaz, kde to lze. :-)

Tak co, navnadila jsem vás? :-)
Mějte krásný den!
Daramegan


Žádné komentáře:

Okomentovat