úterý 24. února 2015

!! Soutěž !! 3x ekniha Hedvábník od portálu eReading.cz !!!!!!


Líbilo se Vám Volání Kukačky? Máte rádi Galbraitha alias Rowlingovou? Tak právě pro Vás tady mám luxusní věc :)

Eknihu Hedvábník, druhý případ Cormorana Strika a získají to rovnou tři výherci.

A co proto musíte udělat? Napište mi tady do komentářů nebo komentářů na  https://www.facebook.com/darameganknihy?ref=bookmarks
knihu, kterou bych si měla přečíst, důvod proč, krátký, ale výstižný důvod, budu ráda za vtipný komentář..
Prostě vyhrají ti, od kterých si knížky vyberu na základě jejich doporučení :)

Za komentář napište email, na který Vás budu kontaktovat v případě výhry, pokud email nenapíšete, upomínat Vás nebudu a máte smůlu :) Soutěž trvá do 1.3.2015 :)

Tak jupí jou, do toho lidi! :)

Těším se na Vaše komentáře :D

Dara Megan

Soutěž s portálem 

Knihu si zakoupíte zde: http://www.ereading.cz/cs/eknihy/10967/hedvabnik

sobota 21. února 2015

Rachel Harris - Můj ne tak sladký život


Cat…Její život začíná nabírat na síle, její sestřenice z 16. století, Alessandra zůstala v jejím světě, její otec je šťastný s Jennou, kterou Cat má konečně ráda, našla si k ní cestu....

                               „ Naučil mě znovu důvěřovat lidem. A co víc, dal mi naději. Aniž by věděl, odkud jsem neb o kdo doopravdy jsem, dokonale mi rozuměl.“

Všechno se zdá v pořádku, do té doby, než se ji ozve její vlastní matka, Caterina… A ta ji obrátí život opět vzhůru nohama…A pozor, další návštěva z minulosti na sebe nenechá dlouho čekat…. Nebo to snad není z minulosti, ale je to snad další dvojník??

                „ Jenna je celá nesvá a taky trochu nejistá, takže mele páté před deváté, mnohem nervózněji než obvykle a drmolí rychleji, než Michael Phelps plave.“

……….  Nechci tady zdlouhavě popisovat o čem knížka je, protože bych prozradila spoustu věcí, které jsou v knížce podstatné a nechci Vás tímto připravit o neskutečný zážitek, protože poslední díl, ukončení této série je naprosto vynikající. S velkou parádou to autorka zvládla, nezklamala a co víc, ukázala nám, že upřímnost, láska k bližním a přiznání chyb, jsou ty ušlechtilé vlastnosti, které nám v životě nesmí chybět, abychom byli člověkem.

Střídají se zde kapitoly z pohledu Cat a Lucase, vyvíjí se jejich vztah, vyvíjí se vztah Cat s její vlastní matkou, ale také s Jennou, otcovou přítelkyní, se kterou se chystá oženit.

                „Nikdy jsem si nepřipadala nějak zvlášť krásná. Pusu mám větší než godzilla. Vlasy a pleť mdlé  a bez lesku. Pupínky se mi dělají úplně stejně jako všem ostatním.“

Nejdříve jsem ze střídání postav a jejich myšlenek měla strach, protože už mě to v mnoha knížkách zklamalo, měla jsem v tom guláš, ale tady, v tomto díle je to napsáno tak bravurně, že mé obavy byly naprosto zbytečné a mám sto chutí si nafackovat, že jsem vůbec nad tím ohrnovala nos.

Za mě velká pochvala jak obálkám knih, protože jsou krásné, tak celému příběhu. Už jsem v Itálii byla, ale díky tomuto příběhu vím, že tam MUSÍM znovu a i když se Vám to může zdát dětinské nebo bláznivé, já Vám říkám, budu chodit po Florencii, Miláně a hledat tu Cat a Less a Lucase v ulicích, protože mi tito hrdinové přijdou opravdoví… Ty vlastnosti, které mají, z nich udělaly reálné postavy, aspoň v mé hlavě.

Jsem nadšená, že se mi celá tato série dostala do rukou a věřím, že se k ní vrátím. A jestli ne já, tak pokud budu mít dceru, ta určitě ano, tudíž někdo z mé generace to splní.

Čtěte, protože to stojí za to!


Vaše DaraMegan

středa 18. února 2015

Rachel Harris - Příběh dvou staletí



                                Po tom, co se Cat vrátila zpátky ze svého výletu, vypadá to, že se situace vrací do normálu a hlavně, uvědomila si spoustu věcí, které ji v životě pomáhají. Užije si oslavu svých 16tých narozenin, a když píšu, že užije, tak opravdu užije, protože na ni pozná Lucase, krásného italského kluka, který se zrovna přistěhoval z Milána… Ale co je na něm zvláštního? Proč na něj pořád kouká??.... Lorenzo!!!! Není to on, ale vypadá jako on, není to možné, ale možné to prostě je..
A pak, když je doma, přistane ji v poště dopis od Reyny, cikánky, která ji zavedla do Florencie, s tím, že má v jednu hodinu očekávat balík, se kterým si jistě už Cat bude vědět rady.. Odbije jedna hodina…Zvonek u dveří…… A mezitím……..

..........Alessandra… Jakkoliv působila v prvním díle zakřiknutá, nesmělá, toužila stát se tím, čím se stát nemůže ve svém století, tak teď se to všechno změní.. Reyna ji poslala za Cat, do 21.století. A to začíná ta pravá jízda, když holka, která je zvyklá mít všechno zahalené, tak najednou chodí v módních výstřelcích s holými lokty, nedej bůh, aby měla na sobě pánské kalhoty! :)

Druhý díl je vyprávěn z pohledu Alessandry, tedy Less, která se ocitně v Hollywoodu u své sestřenky Cat. Tento díl již není až tak zábavný, protože si to vztahuju na sebe, historie mě baví, sama bych chtěla mít svou Reynu, která by mne přenesla do století šestnáctého, tudíž první díl mi přirostl k srdci, ale teď, když je Less v 21.století, tak mě to až tak nebere, ovšem! Musím podotknout, že napsané je to opět mistrovsky mile, srandovně, ale někdy mě Less vytáčela jejíma myšlenkama. Pane jo, je o pět století dál, než vyrůstala, je jasný, že se to změnilo a ona to dobrou polovinu knihu nechápala, ale je pravda, že nechápala to, takovým tím sladkým způsobem.
Když jsem se začetla do knížky, hned jsem si vzpomněla na chvíle z jedničky a začala přemýšlet, jestli to, o čem Less snila, co záviděla Cat, že může dělat, se ji splní a bude moct podniknout vše, co doma nemůže. 

I když je příběh vyprávěn z pohledu Alessandy, tak na Cat a její život, jak pokračuje dál, autorka nezapomněla, což se mi moc líbilo, že ji nedala na druhou kolej, takže společně s hlavní hrdinkou sledujeme i vývoj událostí u „druhé“ hlavní hrdinky a krásně se jejich životy proplétají a upřímně, i dramatizují.

Závěr knihy byl strhující, protože takový konec, co konec, ty chvíle před koncem, to jsem ani já ve svých 30letech netušila, že se dá vymyslet v klasickém dívčím románu. A i když mám rozporuplné pocity, protože ze začátku jsem z toho byla nesvá, neuměla se začít, od poloviny jsem se tak „zažrala“, že odejít na záchod byl pro mne nadlidský výkon.

Na www.databazeknih.cz jsem ji sice dala „pouze“ 4 hvězdy, ale i tak, opět to byl milý, relax příběh, sice se k němu nevrátím, ale když budu mít dceru, bude to mít v povinné četbě :)
Takže i Vám vzkazuju, četli jste jedničku? Užijete si i dvojku :)
Děkuji za Váš čas, DaraMegan
Hodnocení knihy: 

sobota 14. února 2015

Knižní výzva tak trochu jinak DĚKUJI :))


                            Tak jsem se trochu rozhodla, že si dám takovou svou knižní výzvu, ale na druhou stranu, dá se říct, že je to výzva i pro Vás :) 

Do konce roku máme 10 měsíců.. A já si vymyslela, že budu číst nejen to, co mám v plánu, co právě číst budu, ale chtěla bych něco speciálního - a to je právě ta vaše výzva

Prosím, prosím, smutně koukám :) 
Výsledek obrázku pro prosící pes
Napište mi, sem do komentářů, knížku, na každý měsíc jednu, kterou bych si měla přečíst v určitém měsíci.. Ať už se odehrává v létě, v zimě, je tam datum daného měsíce, je tam hlavní hrdinka nebo hrdina jménem, co odpovídá měsíci v roce, je tam děj odehrávaný na jaře.. v zimě...

No, myslím, že jste do určitě pochopili, takže teď už jen čekám, co mi napíšete. A na každou knihu potom napíšu recenzi :) A článek budu pravidelně aktualizovat, abyste měli přehled, který měsíc mi chybí ještě :) Takže zapněte, při sobotě, mozkové závity a díky už předem za Vaše tipy :)

Vaše DaraMegan

Březen = Deník Bridget Jonesová (Helen Fielding) Děkuji Albert Hadáček (www.geekology.cz)

Duben = Duben v Paříži (Michael Wallner) Děkuji Jana Lednová

Květen = série New Species (Lauren Dohner) Děkuji Anji Aiko

Červen = Amy a Roger: Na cestě (Morgan Matson) Děkuji Marcia

Červenec = Násobky sedmi (Holly Goldberg Sloan) Děkuji Radana Vaňková

Srpen = Léto odhodlání (Barbara Delinsky) Děkuji Iwik Pásková

Září = série Bratrstvo černé dýky (J.R.Ward) Děkuji Marcia

Říjen = Můj sluha pes Děkuji Lida

Listopad = Dcera sněhu (Eowyn Ivey) Děkuji Jana Lednová

Prosinec = Sněžná slepota (Ken Follett) Děkuji Iwik Pásková

pátek 13. února 2015

Rachel Harris - Mé sladké šestnácté století


Cat je dívka, která má krátce před svými 16tými narozeninami.. Matka je slavná herečka, původem Italka, která má plno manýrů, otec je známý režisér a za přítelkyni, nastávají macechu Cat, má Jenny, která je nadšená totálně do všeho, co se děje.

Cat je ráda v ústraní, chce mít svůj klid a pokud možno, nemít kolem sebe žádné lidi, což se ji nedaří, zvláště kvůli Jenny, která, aby toho nebylo málo, pro ni připravuje oslavu jejich narozenin, jež bude v MTV.

Cat s tím nesouhlasí, ale aby otec ji trochu uchlácholil, vezme ji, před oslavou, na výlet do Itálie, slunné Florencie, protože Cat miluje umění, renesanci a Itálie je přece kolébka toho všeho.
Když se jednoho slunného dne prochází po náměstí ve Florencii, bez doprovodu otce a macechy, její kroky zamíří do stanu, kde na ni čeká Reyna.. Cikánka, která ji změní život, a když napíšu slovo změní, tak ji ho změní se vším všudy.

Ocitne se ve Florencii, v roce 1505, v období renesance, kdy žil Michelangelo, kdy tvořili všichni umělci své doby. A už to není Cat, je to PazienzaD´Angeli, je v dávných letech předků své matky. A tady začíná její dobrodružství, které je naprosto úchvatné, které ji přinese věci, o nichž se ji nikdy ani nesnilo.


Velmi, ale opravdu velmi skvělá kniha, je sice pro mladší čtenáře než jsem já, ale i tak jsem z příběhu nadšená. Nejen, že díky ní mám skvělou představu o renesanci, ale hlavně jsem se nesmírně bavila. A když jsem si přečetla poslední slovo v knížce, tak je mi naprosto jasné, že po druhém díle sáhnu hned. Tedy… Už se tak stalo.

Líbí se mi, jak je knížka napsaná, respektive přeložená, např. slovo „výsernice“ mě velice pobavilo, jako přirovnání k WC. A počkejte, až poznáte Lorenza.. To je úplně jiná liga.
Přečtěte si ji, fakt že jo.


Vaše DaraMegan

neděle 8. února 2015

Jojo Moyes - Stříbrná zátoka


Kathleen... Lisa.... Hannah... Mike... Gery.... Tohle jsou hlavní hrdinové této "víkendové" pohodovky. Lisa žije v Austrálii se svou dcerou Hannah u Kathleen, v zátoce Silver Bay.
Lisa má minulost, o které nemluví, něco se stalo, něco, co ji poznamenalo.. Kathleen je sestra její zemřelé matky, která si ji vzala i s dcerou pod svá křídla, vlastní malý, starý hotel v zátoce, kde sem tam přespí turisti, kteří do jejich krásné zátoky zavítají. Ale co si budem nalhávat, žádné závratné výdělky nemá.. Ale žijou si spokojeně se svými výlety na lodích, kde turistům ukazují krásu přírody a hlavně největší atrakci, kterou je migrace velryb přes jejich záliv a dalších obyvatelů mořského světa, těch usměvavých, kamarádských a hravých delfínů.

Mike, pracující ve velké developerské firmě v Anglii, se dostane do jejich zátoky, aby zde postavil super moderní hotel, který bude poskytovat nejen odpočinek, ale i sportovní vyžití, hlavně v podobě vodních sportů. A to se obyvatelům zátoky samozřejmě nelíbí. A tady začíná zápletka, když se ubytuje v hotelu u Kathleen, aby si zmapoval prostředí, sblíží se všemi obyvateli a zjistí, že žijí jako jedna velká rodina a začíná přemýšlet, jestli je to správný krok. Ovšem ty peníze, ty investice, které jsou v projektu nového hotelu už se nedají vrátit. Investoři čekají výdělky a Mike musí vymyslet, jak to udělat, aby byly všechny strany spokojeny. A upřímně, to, jak to vyřeší, by nečekal nikdo...

Ze začátku mne tato kniha nebavila, prvních sto stránek jsem se trápila, ztrácela jsem se v postavách, měla jsem sto chutí knížku odložit na později. Nebavilo mě, když se střídali hrdinové, jedna kapitola za Lisu, jedna za Kathleen, jedna za Mika a já si to pořád nedokázala pospojovat o čem to má být.
Ale jakmile se objevil Mike v Austrálii, kniha dostala ten správný šmrc, všechno do sebe začalo zapadat a knížka se mi nakonec líbila.
Není to ale kniha, kterou bych si znovu přečetla. Příběh byl milý, četla se dobře, kapitoly dobře rozdělené, když mi kniha začala dávat smysl, zjistila jsem, že jsem na sebe pyšná, když jsem ji dočetla a nenechala se odradit.

Proto říkám i Vám, nenechte se odradit při prvních stránkách, budete mile překvapeni a budete rádi, že jste vydrželi, protože to za to stojí. I když ze začátku se to jeví jinak.

Tak vzhůru do toho.

Vaše DaraMegan


středa 4. února 2015

Lucy Diamond - Kavárna na pláži


Evie Flynn je černá ovce rodiny. Je jí 32 let, má sice chlapa, ale její život, jednoduše řečeno, nestojí za nic. Nemá pořádnou práci, stále pobíhá po brigádách, které ji shání pracovní agentura, nemá vysokou školu a navíc, má dvě sestry, které jsou v tomto směru dokonalé. Manžel, děti, škola a pořádné zaměstnání.

Evie to trápí, má pocit, že její život ji prokluzuje mezi prsty… Všechno změní smrt její tety Jo, která ji přenechá na starost kavárnu na pláži, 4 hodiny od Oxfordu, kde žije se svým přítelem v jeho bytě. Smrt Jo ji velmi zasáhne, a když se rozhoduje, co s dědictvím udělá, začíná ten správný děj knihy.
Má kavárnu prodat? Má zklamat Jo, která v ní vidí její novou majitelku? Nebo má kavárnu převzít, ale tím pádem se odstěhovat od přítele a žít vztah na dálku? Zvládne vůbec takovou zodpovědnost?

Tato kniha je velmi milá, hlavně je to kniha, ve které se uvidí každá žena, která neví, jestli to, co dělá, je to pravé ořechové. Je psána jednoduše, a právě tím způsobem, že Vám přiroste k srdci. Autorka Lucy Diamond je pro mě opravdu diamant.

Nezklamala mě, co se týče děje, a i když je chvilkami děj předvídatelný, je to napsáno tak, že v tu chvíli jsem přemýšlela, jestli opravdu to tak bude, jak si myslím. Chytla mne za srdce. Je tam romantika, které není nikdy dost, ale přitom to není ta přeslazená kniha. Je tam akce, kdy jsem se chytala za hlavu a říkala si, to snad néééé. A právě v těchto chvílích, které mne takhle překvapily, jsem byla ráda, že tuto knihu čtu.

Vám, kteří ji ještě nečetli ji doporučuju, je to příjemná oddychovka, kterou máte přečtenou za den, ale věřím, že nebudete litovat času stráveného v kavárně, na pláži, s hrnkem kávy a musím se přiznat. Kdykoliv tam byla zmíněna káva, tak já si ji šla udělat doopravdy. Nakažlivá knížka.

Samotná autorka mě tak překvapila, že na podzim si hodlám přečíst její další knihu, která bude vycházet: Já a pan Jones. A upřímně, už teď se těším na ni.

Děkuji za pozornost

Vaše DaraMegan

neděle 1. února 2015

Alice Clayton – Nabíječ – série Coctail = 1 =


Tak toto je oddechovka, která nemá konkurenci.. Je to vtipná kniha, kdy se dá říct, že co věta, to perla.

„Simon je filet mignon a my dva, přiznej si to, lásko, jsme spíš buřty s cibulí“

 Caroline je holka, která má dokonalou práci, co ji baví, má dvě dokonalé kamarádky, které vždy stojí při ní, má věrného domácího mazlíčka, kocoura Clivea a má dokonalý byt. Jediné, co ji chybí k totální dokonalosti je chlap, ale ona vlastně ani žádného chlapa nechce a nepotřebuje.
Na druhé straně zdi bydlí Simon, soused, spolubydlící, který má dokonalé tělo, partnerek dostatek, dva dokonalé kamarády, dokonalou práci, která je i jeho koníček, dokonalý byt a taky mu vlastně vůbec nic nechybí.

„No jo, chlapi. Do něhu se dokážou podepsat oba dva. Otázkou ovšem zůstává, kdo by zvládl větší písmena.“

A jak to tak bývá, těch dvou se cesty zkříží… Začne to nenávistí, pokračuje příměřím… A tím to začíná, je to knížka, kdy se smějete od ucha k uchu, lidi kole Vás na se tupě po Vás otáčejí a přemýšlejí, co je tady k smíchu.  Několikrát jsem se přistihla, jak se směju, pusa od ucha k uchu a taky, což bylo ještě vtipnější, já se smála nahlas!! Ano, tak nahlas, jak kdyby mi někdo, sedící naproti mně vyprávěl vtip, a já bych se tomu smála, některé fráze byly tak vtipné, že jsem nevěřila, že to opravdu je tam napsané.

Co děj? Děj byl takový hezký, milý, myslím si, že nikoho nepohorší, ale na druhou stranu nikoho neoslní. Je to klasická romantická „pohádka“, ale s vtipným komentářem, vtipnou pointou a hlavně, děj se netáhne, jako by autorka měla pořád o čem psát, chtěla rok nacpat do týdne v knížce a přitom se ji to náramně podařilo.

"To je jak líbat vyřezanou dýni. Co se tak culíš?"

Jen, abych byla upřímná, přeskakovala jsem některé fáze knihy a to ty, kde byl detailně popsán sex.. Jsem z toho už docela naštvaná, jak to v každé knize musí být, vypsáno, kdo komu co kde.. Nejsem ten typ, který si potřebuje pročítat, jak někdo někoho dělá jazykem, nebo ho má až v krku, ale na druhou stranu, docela chápu, proč to v těch knihách je, protože většina dnešních dívek a žen právě po tomto touží. Jak říkám, já ty stránky přeskakovala, ale jsem spokojená s tím, že takovýchto stránek tam bylo cca 20, za což autorce děkuji, nestačily mi ty stránky zkazit perfektní dojem o vtipné, komické, milé knížce.

Příjemná oddechovka, kterou jsem měla přečtenou za den a myslím, že i když teď ji mám v e-book formě, nesmí mi chybět v tištěné a hned objednávám, bude mít místo v knihovně, hlavně kvůli těm vtípkům, kterých tam je opravdu dost.

A taková malá perlička, těšte se úplně na poslední odstavec. Ten mě totálně dostal do kolen a to v dobrém.


Doporučuju! Vřele doporučuju!