úterý 30. června 2015

Unesená - Lesley Pearse

Autor: Lesley Pearse
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: MOBA
Počet stran: 326
Překlad: Lenka Faltejsková
Autor obálky: Marcel Bursák

"Příběh, ve kterém je skryta síla lásky, přátelství, odvahy, odhodlání a touhy žít."
Krásná blonďatá Lotte pracuje jako kadeřnice na lodi, která cestuje od kontinentu jednoho k druhému. Obsluhuje bohaté paničky, stará se o jejich vnější krásu, je příjemná, milá a tichá. Pracovitá a spokojená. Jenže má tajemství...Jednoho dne, kdy loď přistane na dalším, její osobou neprozkoumaném území, vyrazí na procházku po místech, které stojí za to navštívit. A tam dojde k nečekané události. Když se opět dostane zpátky do lodi, je roztřesená a ujme se ji starší pár, nábožensky založený z Ameriky a pomáhá ji překonat tu nešťastnou chvíli. Loď se dostane do cíle, Lotte se rozloučí s kamarádkou, Dale, ve které našla svou spřízněnou duši a od té doby se nikomu neozvala. Až jednoho dne, moře vyplaví na břeh tělo, dívku, která je velmi podobná Lotte, ale co se nestalo, ztratila paměť a jediné, co nasvědčuje jejímu osudu jsou ostříhané vlasy a stopy po poutech na rukou i nohou.... A v tu chvíli začíná pátrání, jak policie, tak kamarádů, co se stalo, proč a Lotte čeká spousta nástrah...


Krásná ženská na obálce, to je něco, co mě dostalo na první pohled. Ovšem, nebylo to jediné. Celý příběh, i když je místy krutý a nepochopitelný tím, co se zde odehrává, je psán jemnou a příjemnou formou. Stále máte pocit, že na další stránce objevíte to, co v tu chvíli potřebujete. A taky, že ano! Není chvíle, kdy byste se v ději ztráceli, není chvíle, kdy byste se nudili. Už název slibuje, že se bude jednat o detektivku, je to dle mého názoru velmi silný román, s příchutí thrilleru.
To, co se odehrává hlavní hrdince mi někdy hlava nebrala, nechápala jsem, jak může žít dál po tom, co se ji stalo.
Myslím si, že každá sebeslabší povaha, by vzdala jakýkoliv další boj.


Kniha je o osobním příběhu plném odhodlání bojovat za vše, co má člověk rád, za přátelství, za lásku, za pravdu, za upřímnost, za možnost žít!
I když se může zdát někomu tato kniha obyčejná, pro mne to je dokonalý obraz bojovného ducha v každém z nás, pokud chceme bojovat, zvládneme to. Stačí chtít. Pro mne velmi silný zážitek a opravdu stojí za to si tuto knihu přečíst. Zapomeňte na romantiku, YA knihy a jim podobné, přečtěte si teď, přes léto, když je více času o boji, jak přežít, o síle, která v hrdince dřímá a nejen v ní. Dozvíte se, co je někdo schopen udělat, aby byl opět tím, kdo byl někdy v minulosti. Aby se vrátil ke svým kořenům, aby byl na sebe pyšný, hrdý. Nestačí si to jen říct, slova nic neznamenají, důležité jsou činy. A odhodlání. Což hrdinka měla.

Za mě 5/5 a doporučení všem, kdo chtějí tvrdý, krutý příběh, přitom jemný a hlavně takový, že budete mít pocit naplnění. Tyhle stránky nebyly zbytečné. :)

Děkuji nakladatelství MOBA za recenzní výtisk a pokud chcete, knihu si můžete zakoupit zde

Příjemný den všem,
DaraMegan

Žádné komentáře:

Okomentovat